Понеделник, 29 Април 2024, 23:25

Ловуването на 6 септември е разрешено

4 Септември 2013, 12:29
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2450 2


Изпълнителната агенция по горите напомня, че според разпоредбите на Закона за лова и опазване на дивеча е позволено груповото и индивидуално ловуване на дребен дивеч в петък, 6-ти септември - Ден на Съединението, обявен за официален празник, както и съответно в събота и неделя (7 и 8 септември 2013 г.). Според нормативната уредба се разрешава ловуването и в дните, обявени за официални празници, информират от пресслужбата на Министерство на земеделието и храните.
Груповото и индивидуално ловуване на дребен дивеч по линия на организирания ловен туризъм и в дивечовъдните участъци, предоставени за стопанисване и ползване на юридически лица, трябва да се извършва в не повече от 3 от 7 последователни дни за един ловностопански район или по график, утвърден от държавното горско стопанство.
Изпълнителната агенция по горите продължава масовите проверки по време на ловните излети на дребен мигриращ дивеч относно спазването на нормите за отстрел и разпоредбите на Закона за лова и опазване на дивеча, както и Бернската Конвенция.
Във връзка с пожароопасния сезон и високите температури, всички ловци се призовават да бъдат отговорни, особено внимателни и да спазват правилата за безопасно боравене с огън по време на лова. Паленето на огън на нерегламентирани места и на открито може да създаде условия за възникване на горски пожари.

Източник: Novinite.bg

Коментари (2)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (192)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (57)
70% Complete