Понеделник, 13 Май 2024, 21:23

"Лукойл Академик" представи отбора пред медиите в Правец

12 Октомври 2013, 21:44
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 2750 7


Днес от 18.30 часа "Лукойл Академик" организира среща с представители на медиите в Правец.
 
Баскетболистите на шампиона заедно със старши треньора Оливер Костич и помощниците му бяха на разположение за репортерите за индивидуални и отборни снимки, както и за интервюта преди вечерната тренировка. 
 
Присъстващите се запознаха отблизо с новите имена в отбора на "Лукойл Академик" - Давин Уайт, Аландо Тъкър, Киерън Ачара, Юре Лалич, Павле Марчинкович и Александър Янев.


Източник: balkanec.bg

Коментари (7)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: asd 12 Октомври, 22:09

    пак няма да дадат шанс на малките...

  • 2.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 13 Октомври, 08:08

    Само това ли са новите имена? Пак събрахте черния боклук! Че имате огромни средства и си позволявате да купувате скъпи недоказани играчи си и е ваша работа.Но няма ли да се намери някои измежду вас да са сети за млади български баскетболисти или те са под вашето ниво?

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 13 Октомври, 08:43

    Дано имате шанс в чужбина, ясно е че в българия ще мачкате всички.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 13 Октомври, 17:52

    Е разбира се че ще мачкат всички след като не допускат фенове на гостуващи отбори в залата при решаващи мачове./залата в Правец/!! Малко му трябваше на Тити да ви докаже че и с ограничени средства може да ви се озъби!Може би трябва БФБ да забрани да се играят мачове от първенството в залата в Правец поради непригодност и слаба организация!Тези стотина фенове които имате нека да пътуват до София Самоков или Ботевград да ви подкрепят!

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 13 Октомври, 17:59

    Пропуснах-успех в Европа!

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 13 Октомври, 18:11


    08 октомври 2013 14:35
    Автор: don balon Фотограф: Десислава Комарова
    Федерацията не прави нищо, а 28 чужденци почват за първи път в НБЛ
    Автор: Тодор Христов, в. "7 дни спорт"
    Българският баскетбол от години копае дъното. Националният ни отбор вече трепери от Исландия, първенството ни е под всякаква критика, а нито един наш играч не е излязъл от него, за да заиграе постоянно на високо ниво в последните 5 г. Тези неща обаче са ясни на всички – знаят ги Тити Папазов, Сашо Везенков и Росен Барчовски, приема ги Георги Глушков, гласува ги Управителният съвет, от който на теория трябва да зависи играта да върви напред. Нищо подобно. В българския баскетбол бездействието е по-очевидно от всякога. Само за месец куп легенди и шефове говореха за нужда от промени, от смяна на работата с младите и правене на по-силно първенство. Приказките обаче бяха само за да се види, че някой мисли нещо да направи, защото от нас вече няма по-слаби. Всъщност, никой не прави нищо и това се вижда в съставите на отборите, които следващата седмица ще започнат новия сезон в НБЛ.
    Темата за чужденците вече омръзна на всички, но картинката никога не е била по-грозна от сега. На 19 октомври цели 28 чуждестранни играчи ще запишат първите си минути в българското първенство. Повечето от тях никога не са подозирали за съществуването на България, преди от Плевен, Правец или Ямбол да им се обадят, за да дойдат да играят тук. Всички те ще си заминат в даден момент, като крайната дата е краят на сезона. От това българският баскетбол няма да спечели нищо, клубовете също. Ще спечелят само въпросните чужденци и Лукойл Академик, който ще завърши с купа и титла.
    Няма да спечелят и хората в залите, които стават все по-малко. Пак след квалификациите всички в един глас обясняваха: „Трябва да върнем хората в залите”. Няколко дни по-късно в нашите отбори пристигат Айкмайър, Равънел, Калхън или както там се казват новите герои. Те не могат да доведат никой в залата, защото не им пука за България и не се напъват много. И да се напънат, голяма разлика няма да има, защото не са никакви играчи. Освен това на хората им липсват две неща: хубав баскетбол и големи съперничества. В Ботевград пълнят залата, когато дойде мач с Ямбол и това е хубаво, но е само там, а и залата е малка. Затова Георги Глушков, ако е решил да свърши нещо изобщо, най-добре да сложи край. От това първенство и този баскетбол няма смисъл и той има власт да го промени. Ако не – да си ходи или да закрива българския баскетбол.

    ШАМПИОНИТЕ
    Единственият отбор, който има добро оправдание за чужди попълнения, е Лукойл Академик. Форматът на Еврокъп тази година дава възможност на шампионите да играят мачове и на пролет, което си е за престиж. Поне някой в Европа да вземе да чуе за България. Добрата новина е, че американците тази година са само двама, а в отбора са двама от най-талантливите български играчи Божидар Аврамов и Александър Янев. Освен това чужденците при Лукойл са класа. Да, това става с много пари, но ако не са такива, за какво са ти изобщо. Затова през май Лукойл ще е шампион, но това вече няма да е новина.

    ПРЕТЕНДЕНТИТЕ
    Стойностите от миналия сезон няма да се променят, въпреки че чужденците са различни. През миналия сезон Левски заложи на един чужденец, но за важните мачове дойдоха още двама сърби. Сега сините взеха двама американци, минали през НБА, но те няма да са единствените в селекцията на Тити. Най-интересно е в Балкан, където Александър Тодоров подмени почти целия състав. В резултат доведе трима американци и един словак, а някакъв литовец вече си тръгна, въпреки че сезонът дори не е започнал. В лицето на Иван Лилов, Павел Маринов и Станимир Маринов обаче ботевградчани държат ниво и при българите, които на фона на останалите отбори си е похвално. Най-смешно е положението в Рилски спортист. В Самоков взеха петима американци, дето само майките им ги познават. После се чудят защо залата им е празна на финалите за купата.

    ДРУГИТЕ
    Както обикновено, Ямбол ще ползва някой и друг американец. Именно там е и 29-ият чужденец, който се отличава от останалите по това, че знае къде е България, защото вече е играл тук. От Неманя Милошевич обаче не можем да очакваме нещо специално под коша. Същото ще е положението в Плевен, Бургас и Варна и Стара Загора, където отборите ще играят второстепенна роля в първенството.

    РЕШЕНИЕТО
    Него го знаят всички. Федерацията трябва веднъж завинаги да забрани участието на повече от двама чужденци в първенството, които да играят едновременно на терена, и най-много трима в селекцията (б.а. - сега отборите могат да пускат четирима чужденци да играят заедно). Така лигата няма да стане по-слаба, защото това просто е невъзможно. За сметка на това в отборите ще играят българи, пък току-виж някой от тях станал добър играч. Само родители и приятели на тези българи да идват в залата, пак ще е по-пълно от сега. Другият вариант е Айкмайър, Равънел, Калхън (б.а. - нищо лично към тях) да приберат парите, а след една година на тяхно място да дойдат други такива. Така отборите ще са все толкова слаби и следващото лято пак ще се питаме защо сме толкова слаби.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (239)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (133)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (49)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete