Събота, 4 Май 2024, 16:45

Лукойл Академик взе първата битка от финала на свой терен

22 Май 2012, 18:51
(0) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 2678 0


„Студентите” със страхотен процент от тройката, за да стигнат до 1-0 в серията
Лукойл Академик победи Левски в първия мач от финалната серия в Националната баскетболна лига. У дома състезателите на Марин Докузовски бяха напред в резултата през цялата продължителност на мача и въпреки че гостите имаха възможности за обрат, до такъв не се стигна. Страхотната стрелба на шампионите ги изведе до успеха в този мач с резултат 87-80. Често токът в залата спираше, а това попречи и излъчването на мача на живо по БНТ, както бе предвидено. Отборите ще се срещнат отново в Правец след два дни, на 24-ти май от 17.30 часа.
От самото начало на мача Лукойл Академик успя да се откъсне с няколко точки напред, а гостите започнаха с грешки в нападение. Силна серия от 12-5 в средата на първата четвърт доведе до разлика от 9 точки в полза на „студентите”, а към този момент те имаха контрола над събитията на терена. В самия край на десетката разликата стана и двуцифрена, а след нея таблото показваше 23-11.
След много силни минути в началото на втората четвърт разликата в полза на шампионите не само се запази, но и се увеличи с още няколко точки, за да стане най-голямата в мача до момента – 16 точки при 32-16. Серия от 6-0 в полза на „сините”, последвана от добри минути за тях до почивката ги задържа в срещата и след едно полувреме те изоставаха с 38-44.
Третата част премина на приливи и отливи, като на моменти Лукойл Академик си връщаше двуцифрената преднина, но на няколко пъти Левски успя да се върне само на 5-6 точки зад съперника си. Като цяло баскетболистите на Константин Папазов се държаха в срещата и бяха готови за обрат във всеки момент. Разликата в играта от първата четвърт я нямаше и отборите бяха равностойни. След 30 минути таблото показваше 69-62 в полза на Лукойл.
„Студентите” започнаха решителната десетка силно – със серия от 5-0, която направи преднината им 12 точки. Левски обаче не се отказваше и отново намери начин да се приближи до съперника, въпреки силната стрелба от тройката на домакините през цялата среща. Така изходът все още не беше ясен при по-малко от 3 минути до края, когато таблото показваше 80-74. Нова тройка „наказа” левскарите, но те не се отказваха и намалиха дефицита си на 5 точки при минута до края. Тогава Брандън Хийт наниза кош, а Тити Папазов поиска прекъсване. След него Димитър Ангелов вкара 2 точки, а Хийт изпусна от тройката, но две поредни грешни стрелби на Левски върнаха топката във владение на съперника. До края „сините” извършиха няколко тактически нарушения, но това не помогна за обрат и така всичко приключи в полза на Лукойл.

Огромната разлика в срещата бе стрелбата от тройката. Домакините вкараха 13 от своите 27 опита от далечно разстояние или 48% успеваемост, а Левски бе едва 5/24 (21%). Така въпреки че взеха с 10 борби повече – 34-24 и като цяло бяха по-добри под коша с 22 срещу 8 точки в тази зона, „сините” нямаха шанс срещу стрелбата на съперника. Те също извършиха с 5 грешки повече от Лукойл, а домакините бяха по-добри при бързите атаки с 14 точки срещу 6.
Най-резултатен за победителите с 24 точки (4 тройки) бе Брандън Хийт. Със 17 (3 тройки) и 5 борби се включи Брандън Хийт, а 14 точки (4 тройки) регистрира Бруно Шундов.
За Левски Арън Харпър вкара 20 точки и овладя 8 борби. С 14 точки се включи Стефан Георгиев, а по 11 регистрираха Павел Иванов и Димитър Ангелов.

Източник: http://bgbasket.com

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (213)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (129)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete