Понеделник, 29 Април 2024, 03:09

Лукойл Академик загуби контрола в Македония

10 Октомври 2012, 07:26
(0) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 1513 0


Шампионите паднаха от Работнички след продължение

Лукойл Академик загуби контролна среща играна тази вечер в македонската столица Скопие. Българският шампион гостува на Работнички, а македонците спечелиха с 93-88 след продължение. В редовното време резултатът бе 78-78, но в допълнителното домакините измъкнаха победата. За домакините не игра бившият състезател на ЦСКА и Черно море - Димитър Мираковски, който претърпя втора тежка контузия. Мачът бе специален за Марин Докузовски, който се завърна в залата на отбора, с който постигна големи успеха, а в същото време се противопостави и на наследника си в македонския национален отбор - Мариян Лазовски.

Двубоят бе равностоен до осмата минута, когато българите се откъснаха напред и дръпнаха с 5 точки, а след първата част водеха с 22-16. През втората разликата стигна и до 10 точки, като Лукойл поддържаше преднина до почивката, която дойде при резултат 43-37.

Със старта на второто полувреме обаче домакините се разиграха и не след дълго поведоха за 52-50. Лукойл обаче пак влезе в ритъм, направи серия от 12-2 и така взе нов аванс. Отново обаче българите не успяха да го задържат и в последната четвърт Работнички намали до една точка изоставането си. Лукойл дръпна с 5 малко преди края, но пък домакините вкараха тройка и кош и така мачът отиде в продължение.

В допълнителното време Работнички почна със серия от 7-0, която се оказа и решаваща. До края тимът удържа преднината и стигна до тази победа.

Източник: http://bgbasket.com

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete