Сряда, 15 Май 2024, 02:06

Любомир Лилов бе избран за представител на община Ботевград в Националното сдружение на общините в Република България

13 Юни 2017, 12:53
(0) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3302 28


С решение №36 от 29 декември 2015 г Общински съвет-Ботевград бе определил Мартин Тинчев за делегат в Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България, като представителя на Общински съвет-Ботевград. При невъзможност за участие бе определена Стефка Граматикова, която да го замества.
С решение №117/09.05.2017 година за председател на ОбС бе избран Любомир Лилов поради подаване оставка от М.Тинчев и във връзка с избора му за народен представител. По този повод Общински съвет Ботевград прие изменение на текста и определи вчера Любомир Лилов (председател на ОбС Ботевград) за делегат в Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България. 

По време на вчерашната сесия постъпи предложение от съветника Стефка Граматикова, представител в НСОРБ да бъде Дамян Маринов, съветник от ГЕРБ. След като Лилов подложи на гласуване предложението й, то не се прие. В хода на дискусията Йордан Йорданов от ООБО заяви подкрепа за новия председател. Йорданка Лалчева пък изрази мнение, че много по-авторитетно е представители в сдружението да са кметът и председателят на ОбС. Коцо Коцев, съветник от БСП, се присъедини към позицията на съветниците от ГДБОП, че избора на Лилов е незаконосъобразен, но ако по-висшестоящ орган се произнесе по този казус, ще се пристъпи към избор на нов представител в сдружението на общините. Коцев подкрепи предложението за Лилов.

Съгласно чл.9,ал.З от Закона за местното самоуправление и местната администрация /ЗМСМА/ Националното сдружение на общините в Република България/НСОРБ/ представлява и защитава интересите на своите членове -общините пред държавни органи, разработва предложения за промяна и усъвършенстване на нормативната уредба на местното самоуправление, подготвя становища и предложения по проектобюджета на страната в частта му за общините и др. Висш орган на НСОРБ е Общото събрание,което се състой от делегати от общините членове на Сдружението.



Източник: balkanec.bg

Коментари (28)

  • Отговори (10) (5)
    1. добавен от: Анонимен 13 Юни, 13:17

    Ужас :x :( :x :x :x

  • Отговори (13) (5)
    2. добавен от: Анонимен 13 Юни, 13:18

    Нещо ми напомня на Дитко

  • Отговори (13) (5)
    3. добавен от: Анонимен 13 Юни, 13:58

    Да се смея ли, да плача...

  • Отговори (13) (6)
    4. добавен от: Анонимен 13 Юни, 14:10

    По трагично е, че сега му се подиграват 28 съветника и го правят на шут. Така е г-н любчо като слушаш гуньо и бенито.

  • Отговори (10) (4)
    5. добавен от: Анонимен 13 Юни, 15:02

    Как 28 ? В цялата община и половината област се забавляват със заекването му , ама така ще е занапред - Дана да сяда до него да му суфлира най-добре хахаха

  • Отговори (4) (4)
    6. добавен от: Анонимен 13 Юни, 18:26

    Любомир Лилов бе избран за представител на община Ботевград в Националното сдружение на общините в Република България, благодарение на Цанко П.

  • Отговори (6) (2)
    7. добавен от: Анонимен 13 Юни, 19:23

    Няма файда от нищо.
    В тази община има двама трима души който стават за нещо всички други са опитни мишки и се лутат като мухи без глави.
    Жал ми е за Кмета !!!!

    • (7) (5)
      1. добавен от: Анонимен 13 Юни, 19:42

      Ботевград трябва да застане зад Иван Гавалюгов. С Вас сме, г-н кмете!

    • (6) (4)
      2. добавен от: Анонимен 13 Юни, 20:24

      Ти не си зад него,а пред него,при това наведен.

    • 3.

      Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (9) (7)
    8. добавен от: Анонимен 13 Юни, 20:15

    Браво, Любо. Само така. Недоразумението гавалигльо не може да те спре. Нека се пръсне от яд

    • (9) (4)
      1. добавен от: Анонимен 13 Юни, 23:12

      Производството е образувано по жалба на кмета на община Ботевград срещу решение №117/09.05.2017г. на Общински съвет - Ботевград, с което е избран председател на Общинския съвет. Твърди се, че решението е незаконосъобразно и моли съда да го отмени.
      При извършената служебна проверка за допустимост на оспорването съдът установи, че същото е недопустимо по следните съображения:
      Решението на общинския съвет за избор и предсрочно прекратяване на пълномощията на председателя му не подлежат на съдебен контрол. Председателят на общинския съвет се избира измежду състава на общинските съветници и няма статут на едноличен орган на държавна власт. Той има преди всичко организационно-представителни функции осъществявани във връзка с дейността на общинския съвет и взаимоотношенията с други субекти. Не приема актове, които да създават права и задължения за гражданите и юридическите лица. Председателят на общинския съвет не е орган на изпълнителната власт, длъжността е изборна, по принцип се заема за определен срок, който съвпада с мандата на избиращия орган, но няма пречка за предсрочно прекратяване на правомощията по преценката на общинските съветници, които са го избрали. С обжалваното решение е избрано лице на длъжност с представителни функции, като заемането не е право, гарантирано от закона. Изборът на председател е предоставен на преценката на самия общински съвет, следователно е решение по целесъобразност, а такава преценка не подлежи на съдебен контрол, защото съдът няма законово основание да промени волята на съветниците кой да ги ръководи и представлява. Решение с такъв характер не представлява административен акт, годен за съдебен контрол. Ето защо и на основание чл.159, т.1 от АПК, съдът
      ОПРЕДЕЛИ:
      ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалба на кмета на община Ботевград срещу решение №117/09.05.2017г. на Общински съвет - Ботевград, с което е избран председател на Общинския съвет.
      ПРЕКРАТЯВА съдебното производство по адм. дело №530/2017г. по описа на АССО.
      ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване с частна жалба в 7-дневен срок от съобщаването пред ВАС на РБ.

    • (11) (5)
      2. добавен от: Анонимен 14 Юни, 00:21

      Г-н Гавалюгов,
      Моля, изразете Вашият коментар във връзка с решението на Адм.съд София област, с което ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалба на кмета/Вас/ на община Ботевград срещу решение №117/09.05.2017г. на Общински съвет - Ботевград, с което е избран председател на Общинския съвет.
      Бихте ли ни обяснили, защо забъркахте тази меко казано“каша“ с Вашите безразсъдни действия, лишени за пореден път от аргументи и логична последователност.
      Самият Вие казахте, че следствие на това немогат да бъдат гласувани в Общ.съвет важни решения за Община Ботевград, а се оказва, че именно вие сте виновен за създалата се ситуация и носите пряка отговорност за това и никой друг.
      Ще се извините ли на всички онези 11000 ваши избиратели то общината, който Ви гласуваха „безпрецедентно“ доверие, което все по често Вие неоправдавате с вашите емоционални и НЕЗАКОНОСЪОБРАЗНИ решения?
      Ще се извините ли на всички засегнати страни за създаденият хаос в нормалната работа на Общински съвет-Ботевград ?
      Длъжността, която Вие заемате предполага носенето, както на лична, така и на политическа отговорност, още повече, че Вие сте декларирали това многократно. Как точно смятате в този случай да поемете „някаква“ отговорност?
      И господин Гавалюгов, надяваме се че занапред при подобни ситуации, важни за нормалното функциониране на местния орган за самоуправление, ще взимате компетентното мнение може би не само на един юрист, а на няколко, професионалисти в тази област, за да не настъпват „недоразумения“ в нормалния живот на Община Ботевград.

    • (4) (6)
      3. добавен от: Анонимен 14 Юни, 01:56

      Кочкова, писмото ти е пълно с правописни и пунктуационни грешки. Граматически не е издържано.

  • Отговори (5) (6)
    9. добавен от: Анонимен 13 Юни, 20:58

    http://212.122.175.110/delovodna_sistema.nsf/2e9d170dda58908fc225774c00270ef2/8b0a77779d3a26cbc225813d003c250f?OpenDocument

    Моля всички, които искат да се запознаят с така широко тиражираната лъжа от нашият много уважаван "исмислен" кмет, нека отворят линка по горе и се запознаят с Определението на Административния съд относно заведеното дело от същият за избора на Председател на Общински съвет Ботевград

  • Отговори (6) (3)
    10. добавен от: Анонимен 13 Юни, 23:04

    ЕТО ЧЕ ИМА ПРАВИЛА И ЗАКОНИ В БЪЛГАРИЯ ,КОИТО СЕ СПАЗВАТ.

    • (10) (3)
      1. добавен от: Анонимен 14 Юни, 00:25

      Да, Вачик не иска да ги спазва.Той иска да бъде закона или както казваше предшественика му: " Закона, това съм Я".

    • (1) (1)
      2. добавен от: Анонимен 14 Юни, 14:37

      Така ли приказвате по Рашково, №10/1?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (240)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (136)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (50)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete