Вторник, 14 Май 2024, 15:08

Малките балерини от Правец се включиха в музикално-танцовият "Реквием" на Моцарт

16 Август 2015, 08:57
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 2844 0


Едно от последните произведения на Моцарт - разтърсващата недовършена „лебедова песен” на композитора „Реквием” прозвуча снощи на „Моцартови празници” на брега на езерото пред хотел Риу Правец Ризорт. 
„Реквием” на Моцарт е съвместна продукция на ММФ „Моцартови празници” и Държавна опера-Русе и е подготвена специално за фестивала. 
 
Сценичният вариант на „Реквием”-а на Моцарт е по идея на Христина Ангелакова – артистичен директор на „Моцартовите празници” в Правец, която е събрала звезден екип за осъществяването на своите намерения. 
Основната тежест е върху хореографията и режисьорската трактовка на добре познатата гениална творба. Режисьорът Огнян Драганов добавя говорни текстове от „Ад” на Данте и развива идеята за вечната борба между Доброто и Злото, за редуването на контрастите в нашия живот, за „силата” на земната суета. Двама актьори се преобразиха в символите на Ангела и Демона, за да напомнят на изгубения в своята обезумяла надпревара свят, че нищо не остава незабелязано.
„Реквием” на Моцарт беше представен като музикално-танцов спектакъл без да се нарушава цялостната музикална структура на месата. В спектакъла се включиха и малките балерини от школата по балет към НЧ "Заря" - гр.Правец, с преподавател Ангелина Сергеева, които бяха специално поканени.
Кошница с цветя беше поднесена от Община Правец и от „Тера Тур Сервиз”.

Тази вечер от 20:30 ч. финалният концерт ще е юбилейна гала вечер на площада пред общината. 



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (240)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (133)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (50)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete