Петък, 3 Май 2024, 16:35

Малшанс

15 Април 2012, 11:51
(0) (0)
Свят - Новини
Прочетена: 1080 0


Двама българи, обвинени, че са част от престъпна група, източвала сметките на клиенти на американски банки, са били разкрити, когато обсъждали престъпленията си, докато били под арест, съобщи агенция КРОСС.
Те са разкрили по време на разговора си, къде са оставили лаптопи и куфари, пълни с пари и фалшиви паспорти. Двамата дори са обсъдили, къде ще избягат, когато бъдат пуснати под гаранция - единият смятал да замине веднага за България, а другият за Мексико.
Двамата обаче провели разговора, докато били в полицейска кола и той бил записан. Въпреки, че двамата разговаряли на български, те изглежда не преценили, че полицията може да преведе всичко. Полицаите направили точно това и Тошо Илиев на 38 години и Александър Николов на 33 години са обвинени за кражба на лични данни и няма да бъдат освободени под гаранция преди да се явят пред имиграционен трибунал.
Двамата са заловени на 4 март в лобито на Ситибанк във Форт Лодърдейл във Флорида, където теглели пари с фалшиви банкови карти. Николов имал 20 банкови и кредитни карти и най-малко 1 000 долара в брой. Илиев разполагал с 13 карти и 1 100 долара в брой. Банкови служители повикали полицията, според която двамата българи са теглили пари преди това в няколко други клона в Южна Флорида.
Федералните агенти съобщиха, че жертви на двамата българи са станали повече от 100 души и те вероятно са успели да откраднат данни за повече от хиляда сметки.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (211)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete