Вторник, 23 Април 2024, 23:01

Мануел Суарес: В Ботевград наистина си личи истинската любов на хората и феновете към нас

16 Ноември 2022, 16:57
(2) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1484 10


В събота, 12 ноември баскетболистът на Балкан имаше рожден ден, навърши 29 години. Тогава бе изненадан приятно от фенове на Балкан, които го поздравиха и му направиха подарък. Ето как реагира той, каза и доста интересни неща.

Честит рожден ден! За последен път възрастта ти започва с цифрата 2. Как се чувстваш?

Чувствам се малко стар. Навърших 29, което означава, че се доближавам до 30. Което пък е малко страшно.

В събота част от феновете на клуба те сюрпризираха с торта за рождения ти ден.

Изненадата беше страхотно преживяване за мен. Това е петата ми година в професионалния баскетбол и никога не ми се е случвало нещо подобно. Като чужденци, които играят в други страни, ние нямаме много близки хора наоколо и приятели. Тук са съотборниците, тренираме, прибираме се вкъщи.

И тази изненада за мен означава много, защото те са постарали да ме зарадват и са вложили усилие в това. Това пък показва, че феновете в Ботевград не са просто фенове - те наистина се интересуват от нас.

Ботевград май не е най-малкият град, в който си играл и живял.

Ботевград е много хубаво и спокойно градче. Въпреки че много хора тук не говорят английски, всички са много мили и това много ми харесва. Играл съм в по-малки градове в Испания, може би наполовина по-малки от тук. (Един от тези малки градове е Аспеития - в Испания, в отбора от този град Ираурги той за първи път играе като професионалист. Градчето няма 15 000 жители и е родно място на Игнаций Лойола).
Там обаче феновете не бяха толкова подкрепящи, докато тук - тук наистина си личи истинската любов на хората и феновете към нас.

На хората, които ме изненадаха и ми донесоха торта, казах: "Ние сме тук да играем, но без вас, вашата подкрепа и енергия. ние няма да сме това, което сме." Всичко е заради тях и аз наистина оценявам всеки един от тях и всеки, който идва на нашите мачове, отделяйки от времето си, за да ни помогне да победим.

Как възприемаш своите съотборници?

Съотборниците ми са страхотни. През годините съм играл в много отбори, но тук всички просто работим здраво и харесвам всеки един от тях.

Това, което знаем за теб, е, че си роден в САЩ и имаш и испанско, и чилийско гражданство. Майка ти е от Чили, баща ти е испанец. Живял ли си и в двете държави?

Докато растях, всяко свое лято прекарвах в Испания. След това бях в Чили около 2 години и там играх за националния отбор. Страхотно е да имаш 3 паспорта. Мога да пътувам по света без проблем. Не ми трябва виза, така че това е благословия.

Къде е постоянното ти местожителство?

Местожителството ми е в Калифорния. Не мога да стоя на много студено, а тук започва да става такова, което не ми харесва. Всяка сутрин си обличам якето, а в Калифорния съм свикнал да се събуждам всяка сутрин и да си обувам късите гащета.

Вярваш ли в Бог?

Вярвам във висшите сили. Вярвам, че всичко, което правим е благословия. Има хора, които драскат по вратата и се молят да им се даде възможност, а аз - аз съм наистина благодарен - имам шанса да се срещам с нови хора, да говоря с хора по целия свят, каквито сте вие и всички останали.

Иначе съм католик. Но за мен, независимо дали си християнин, мюсюлманин, или какъвто и да е, всеки има право да вярва в каквото пожелае и всеки има своя собствена връзка с висшите сили и кой съм аз, за да определям на когото и да е, в какво да вярва. Можеш дори да вярваш в стол, ако пожелаеш, това е твое решение. Всичко зависи от това какво те прави щастлив и какво те кара да продължаваш напред. В края на краищата, ти си този, който трябва да се събуди всяка сутрин с усмивка на лицето и това е всичко, което ме интересува.

Какво очакваш до края на сезона с Балкан, вероятно повече победи?

Разбира се, че очаквам да побеждаваме във всеки мач, но това зависи изцяло от нас, как тренираме всеки ден и наистина оценявам възможността да изляза на терена с точно тези момчета. Всички те са страхотни играчи, работят здраво и са и страхотни хора.

Източник: Balkan-basket.com

Ключови думи: БК Балкан

Коментари (10)

  • Отговори (9) (0)
    1. добавен от: Анонимен 16 Ноември, 17:03

    Браво ! Жив и здрав да си !

  • Отговори (8) (1)
    2. добавен от: Анонимен 16 Ноември, 17:56

    ДА СИ ЗДРАВ!

  • Отговори (1) (5)
    3. добавен от: Анонимен 16 Ноември, 19:04

    Даа има курви ще намажеш ...

  • Отговори (4) (0)
    4. добавен от: Анонимен 16 Ноември, 19:46

    Номер 3 ти по майка си ли съдиш? Боли нали? Но простия си търси майстора и го намира.

    • (0) (0)
      1. добавен от: Анонимен 16 Ноември, 20:22

      Не бе глупако по твойта майка ....дебил

  • Отговори (5) (3)
    5. добавен от: Анонимен 16 Ноември, 21:04

    Баскетбола е икона за Ботевград и тъпаците да замълчат.

  • Отговори (0) (2)
    6. добавен от: Анонимен 16 Ноември, 22:10

    Oсвен ако не си чернокож, тогава "феновете" показват расистката си простотия :wink:

  • Отговори (0) (1)
    7. добавен от: Гост 16 Ноември, 22:12

    Баскета е визитка на града, факт! Ама, класирахме се нам къде си, но не може на играем, щот пяма хотел, и тоя в село Правец е р ремонт!!! Найс, да то е….а! Ми кво ревем тогава? И испаниц, кво се мисли за Джордан, да го…

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Иванка 17 Ноември, 08:53

    Хубаво изказано, позитивно! Но, как да разберем, че това е разговор? Въпрос - отговор? Българският книжовен език е задължителен за използване в средствата за масова информация. Нали?

  • Отговори (1) (0)
    9. добавен от: Анонимен 18 Ноември, 14:20

    По патриот и от българите,някой от които лижат в чужбина .

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (181)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete