Неделя, 19 Май 2024, 12:26

Маргарита Кирова със становище, защо лично е променила договора по възстановката "Последните дни на Цар Иван Шишман"

28 Февруари 2016, 21:26
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2905 108


Досегашният председател на настоятелството към Народно читалище „Хр.Ботев 1884” Маргарита Кирова има свое становище относно изпълнението на договора за доставка на декори, костюми и озвучителна техника за историческата възстановка „Последните дни на Цар Иван Шишман”, подписан между Община Ботевград и „Травъл Медия Груп”. Становището тя е предоставила в писмен вид на кмета на общината Иван Гавалюгов. Освен нейното, при него има още две становища  - на Димитър Шарков, режисьор на възстановката, и друго становище на общински служител.

В становището си Маргарита Кирова посочва, че сама е взела управленското решение да промени предмета на договора и да наруши клаузите в него. Вместо предвидените в договора предмети и аксесоари са изработени други, които първоначално не са предвидени в него. Промяната предмета на договора по историческата възстановка е станало и по настояване на режисьора Димитър Шарков с  цел  да се предаде максимално реалистично духа на историческата епоха. Както по-рано стана дума на общинска сесия, Шарков е поискал изработката на 60 броя обувки за воините.
Маргарита Кирова отрича да има неизпълнение на договора от страна на фирмата-доставчик на декорите и техниката, тъй като тя е подписала приемо-предавателен протокол. Не е ясно обаче има ли подпис на този протокол от страна на Община Ботевград, която е  бенефициент по проекта.
 
 „Казусът има юридическа страна, има и морална страна”, заяви кметът Иван Гавалюгов и подчерта, че Общината счита, че има пълно неизпълнение на договора. Все пак Кирова е обявила,че има крещящи несъответствия на историческата епоха,аксесоарите и оръжията с предмета на обществената поръчка, което явно е довело до промяна предмета на договора.
Според бившия градоначалник и настоящ съветник от ОББО Георги Георгиев обстоятелството, че управителят на Травъл Медиа Груп” инициира извънсъдебно споразумение, само по себе си показва, че той е убеден, че фирмата ще загуби съдебното дело. Георгиев изрази мнение, че като кмет  не е упълномощавал Маргарита Кирова да променя изпълнението на договора.

На миналата общинска сесия от 25 февруари, съветникът от ГДБОП Тихомир Найденов попита Георгиев, защо се е стигнало по проекта „Ботевград – привлекателна дестинация за атрактивен културно-исторически и спортно-развлекателен туризъм“ Общината да има наложени близо 20 финансови корекции и защо тя сега трябва да  възстановява 864 643,50 лв, като окончателно плащане към МРРБ.
Георгиев заяви, че „Травъл Медиа Груп” не била спазила договорения срок за доставка на костюми, декори и техника, както и че има 100% неизпълнение от тяхна страна. За финансовите корекции обяснението му бе, че било практика на МРРБ „да орязват всички проекти, като със средствата от финансовите корекции финансира други проекти”.
 
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (108)

  • Отговори (0) (1)
    1. добавен от: Анонимен 28 Февруари, 21:49

    Че то и малките деца знаеха че Георгиев е прав в този казус.Ама трябваше да се вдига шум до небето и да се харчат излишни пари.Всичко бе скалъпено в следствие на доносите на един съветник от миналата година.

  • Отговори (0) (1)
    2. добавен от: Анонимен 28 Февруари, 21:57

    Трай, че и теб ще те изкара гей, алкохолик и простак!

  • Отговори (0) (1)
    3. добавен от: Анонимен 28 Февруари, 22:03

    Гавалиговият драскач ли? Още не е получил наставление от централата как да отреагира на поредната новина,в която пише ,че е станало така,както Георгиев е казал още миналата година.

  • Отговори (1) (0)
    4. добавен от: Анонимен 28 Февруари, 22:12

    Упълномощиха ме да питам г-н Георгиев,утре ще изгрее ли слънцето и в колко часа ще огрее БОТЕВГРАД.

  • Отговори (1) (0)
    5. добавен от: Анонимен 28 Февруари, 22:18

    Eдна вероломна измама на Тульо крадеца, която загроби общината с много пари. Една от десетките измамни схеми на престъпника от Новачене.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 28 Февруари, 22:19

    Когато разрешат от Правец, 4 ти.

  • Отговори (0) (1)
    7. добавен от: Анонимен 28 Февруари, 22:20

    Номер 5 вероломно си тъп,Сашев.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 28 Февруари, 22:21

    Нещо не става ясно кой прав и кой крив?

  • Отговори (1) (0)
    9. добавен от: Анонимен 28 Февруари, 22:22

    7, тъпи и прости в Ботевградско са платените подлоги на Гоше крадецо :D :D :D

  • Отговори (1) (0)
    10. добавен от: Анонимен 28 Февруари, 22:22

    Да не те е цапардосал някой с нещо по главата, 1, 2, 3, 4, 6, та сам си задаваш въпросите и сам си отговаряш?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (250)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (71)
70% Complete