Четвъртък, 16 Май 2024, 00:51

Марин Райков е най-вероятният служебен премиер на България

11 Март 2013, 22:16
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 942 1



По-малко от 24 часа преди президентът Росен Плевнелиев да обяви кой ще бъде назначеният от него служебен премиер на България - най-често посочваното име е това на Марин Райков. За него тази вечер съобщиха вестниците "Стандарт", "Труд" и "24 часа", като възможен премиер го посочиха и трите национални телевизии - БНТ, БиТиВи и "Нова тв" във вечерните си емисии.
Райков най-вероятно ще бъде новият министър председател, но засега все още няма официално  потвърждение. От президенството отказаха пред "Дневник" какъвто и да е коментар за спряганите имена за премиер и министри до утре в 16 часа, когато ще бъде представянето на "Дондуков" 2.
В момента Райков е посланик на България в Париж и беше сочен за вероятен външен министър в служебния кабинет, който ще назначи Плевнелиев. Той е бил зам.-министър на външните работи (тогава министър беше Надежда Михайлова) в кабинета на Иван Костов (1998-2001г.), а след това става посланик във Франция. Райков влезе като заместник външен министър и в правителството на ГЕРБ, но през 2010г. отново замина за Париж.


Източник: Капитал

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: пен4о 12 Март, 01:04

    Служебният премиер трябва да бъде с тъмночарвен произход (роднински връзки с Гогов и Газдов са голям плюс). Задалжително трябва да е минал през крадливата школа на синьото БКП, и (или) през школата храбрия дървосекач Симеон Борисов Фердинандов и да бъде предан до смърт на Бойко и верен на Народната Милиция и на СССР.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (243)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (136)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (51)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete