Петък, 29 Март 2024, 08:09

Мариян Христов: Платини и Маркиньос не са за националния

14 Ноември 2012, 16:41
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1167 0


Бившият национал Мариян Христов заяви, че Маркиньос и Платини нямат място в представителния тим.
 
"Това е национален отбор и трябва да играят българи. Предпочитам наши момчета, отколко­то да натурализираме чужденци. Чета за Платини и там не знам си какви. Сега Маркиньос дойде. За мен всич­ки те нямат място в селекци­ята. Това доста е пробвано и не даде кой знае какъв резул­тат. Единствено ако натура­лизираме Меси, мога да си затворя очите. Моето мне­ние е, че всички трябва да си играят за своята държава. То­ва, че всеки си мени произхо­да, не е нормално. Не го одоб­рявам. Няма да ни скочи ниво­то с тях. Носи се гербът - то­ва е идеята на националните отбори", каза бившият нацио­нал.
 
Христов сподели още, че играчите трябва да затвърдят доброто представяне от официалните мачове.
 
"Украй­на игра на европейското пър­венство и въпреки проблемите, които има в момента и отказването на Шевченко, си е сериозен отбор. Предпола­гам, че са доста корав тим. Преди година играхме с тях и ни победиха. Не знам дали при тях нещо се е променило, но при нас има корекции. Вижда се, че играем с желание. Има хъс и амбиция. Личи си, че има тръпка и нагласа за победа. Любо Пенев викна доста фут­болисти. Явно ще изпробва различни схеми и играчи. Това е нормално. Така че резул­татът не е от значение, но когато побеждаваш, е по-добре. Успехът не е толкоба ва­жен, колкото да се защити на­ционалната чест. Има си кла­сация, която отразява тази среща. Все пак това е офици­ална контрола. Друго е да сме 40-и. Доста по-напред сме, отколкото преди една годи­на, когато бяхме зад Антигуа. За нас всеки мач е важен. За мен най-вече резултатът ви­наги е бил от значение", каза Христов.
 
Той коментира и "подмладяването" на нацио­налния отбор с 33-годишния Иван Цветков.
 
"За мен в наци­оналния трябва да играят футболистите в най-добра форма. Годините нямат зна­чение. Тотално подмладяване или този е стар за национал­ния - няма. Ако е в добра фор­ма даден футболист, се вика, ако ли не, не се. Свикнали сме да градим отбор за след 4 го­дини. А после ако не стане, какво правим? Пак ще градим. Затова трябва да играят най-добрите. Всеки мач е от зна­чение. Не знам защо не се вика Мартин Петров. Дали е въп­рос на подмладяване, или просто не е във форма. Не трябва да се гледат години­те, защото ако паднем в един официален мач, после другия и да го спечелим, няма кой да ни върне точките", завърши Христов.

Източник: http://novsport.com

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete