Неделя, 8 Септември 2024, 02:59

Мащабният проблем с водата: безводие и в Пролеша

24 Юли, 09:10
(1) (0)
Божурище - Новини
Прочетена: 576 0


Жители на село Пролеша, община Божурище, са в протестна готовност заради безводие. Проблемът продължава от поне четири години, а решение до този момент няма.

От БНТ излъчиха репортаж от центъра на Пролеша, където местни жители се бяха събрали в знак на недоволство от липсата на вода. Заради проблемите с безводието местните имат намерения за протест в Божурище и затваряне на ключови пътни връзки.
Сред събралите се е и кметът на Пролеша Григор Григоров. Той сподели, че потреблението на питейна вода в последните години в селото е нараснало и решението е единствено нов сондажен кладенец.
Добрин Денев разказва, че проблемите датират преди повече от 10 години, но в последно време са се задълбочили. Направени са постъпки пред общинското ръководство, за да може да се изгради още един сондаж, захранващ разрастващото се с бързи темпове село. Преди 3 години е избран изпълнител за сондажните дейности, но от тогава нищо не се е случило.
Друг от присъстващите твърди, че има "скрит режим на водата".
От община Божурище са изпратили писмена позиция по темата, според която процедурата по изграждане на нов сондаж е на финалната права, като прехвърлят отговорността по следващи действия и процедури върху Басейнова дирекция. Те от своя страна казват, че от общинската администрация не са представени коригиран и пълни документи.


Източник: bnt.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (11)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (11)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (65)
70% Complete
Не (228)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (20)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (65)
70% Complete
Всички са маскари. (105)
70% Complete