Неделя, 19 Май 2024, 05:46

Маскеният бал на "Марконис" 2015 - приказка без край!

18 Декември 2015, 23:17
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4004


Традиционният коледен Маскен бал на езиков център „Марконис” Ботевград се състоя тази вечер от 19.00ч. За единадесета поредна година предизвикателството да влязат в ролята на приказен герой събра над 300 възпитаници, родители и гости в х-л „Ботевград”. Управителят Николай Николов сбъдна желанието на десетките свои ученици да изживеят магията на най-чаканото тържество през цялата година. Точно в 19.30 ч той пристигна със семейството си, преоблечен този път като пират. Неговата съпруга и наследник носеха същите одежди. Празничното събитие и тази година бе съпроводено с музиката на Духов оркестър-Ботевград с диригент Иванка Савова.

Маскеният бал започна с традиционно българско хоро пред сградата на хотела. Неговият официален старт  бе даден с внасяне знамето под звуците на  химна на „Марконис” в залата на ресторанта. С бурни аплодисменти бе посрещнат управителят Николай Николов и знаменосецът Димитър Димитров, преоблечен като Джудже. Г-н Николов приветства с „Добре дошли” всички присъстващи и им обеща незабравими мигове, много настроение и изненади.

В празничната програма нямаше сценарий, тъй като управителят, типично в негов стил, никога не планира настроението на десетките си възпитаници, а  сам поставя себе си на изпитание, като импровизира във всеки един даден момент. Наградата, разбира се за неговата артистичност като водещ дойде от многото усмивки, изписани на лицата на всички, както и от приповдигнатото настроение от десетките награди.

В програмата Николай Николов бе предвидил три забавни игри за най-малките ученици и една- за по-големите. Негови асистенти в първата част бяха преподавателите Румяна Видинова и Цецка Кирилова. Награди бяха връчвани във всяка една от игрите.

Първата забавна игра постави на изпитание бързината, с която трябваше малките деца да се постараят максимално бързо да седнат на столче. От 10 състезатели остана 1 победител.

Във втората забавна игра 10 ученици изтеглиха листчета с наименования на животни на английски език. Всеки един от тях имаше за задача да имитира падналото му се животно. Жури от няколко деца оцени като победител – имитаторът на кучето.

Третата игра постави на изпитание логическото мислене на учениците. Два отбора от по 10 деца трябваше да подредят от няколко изтеглени букви – цяла дума. Отборът победител получи кутия шоколадови бонбони.
Какво е коледен празник без Дядо Коледа?! Точно в 21.00ч той бе посрещнат с две Снежанки и една Баба Коледа. Заедно с тях дойде и най-дългоочакваният момент – раздаването на подаръците. За целта бе разиграна томбола, в която около 30 деца получиха подаръци.

Освен като актьор на сцената управителят Николай Николов се изяви и като певец в последвалата втора част – на песните и танците. В дует с певицата Мая той изпя няколко песни, първата от която бе правото хоро „Севдините очи”.

В разгара на купона Николай Николов обяви конкурс за най-добре танцуваща двойка. За целта той извика 10 желаещи да се включат в четвъртата забавна игра. Всички участници в нея бяха със завързани очи и намирайки партньор до себе си трябваше да покажат танцувални умения. Накрая бяха избрани две двойки, които танцуваха втори рунд – Йоан и Александра срещу Иван и Веселина. Журито излъчи за победител първата двойка. Те получиха награда- статуетка, а втората двойка -  поощрителна награда – по едно шоколадово яйце.

Маскеният бал, който се превърна в емблема на езиков център „Марконис” продължи до малките часове на денонощието. Със сигурност обаче ще остави незабравим детски спомен у всички негови възпитаници. Защото приказката продължава ............, а  нейният край нека всеки от тях сам завърши, когато порасне!


Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (249)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete