Събота, 4 Май 2024, 12:08

Мъжете се измъчиха максимално срещу Исландия, но продължават в следващата фаза

14 Август 2013, 08:59
(0) (0)
България - Спорт
Прочетена: 1386 0


Националният отбор на България за мъже продължава във втората фаза на предварителните квалификации за Евробаскет 2015. Това стана факт след изключително измъчена победа като гости над Исландия с резултат 81-79. Това ни донесе първо място в група А на тази фаза, с което българите продължават напред. Като цяло обаче нашите изиграха слаб мач и за следващите етапи ще трябва да си променят поведението на терена ако искаме да успеем и да се класираме.
 
Двубоят не тръгна никак добре за нашите, които допуснаха до средата на първата част Исландия да поведе с 14-5. Нашите намалиха малко, но пък домакините не спряха да бележат тройки, като в първата част успяха в 6 опита. Те дръпнаха отново с 9 точки, но след 6 поредни за нас частта приключи при аванс от 3 за домакините.
 
През втората част Исландия продължаваше да води, като нашите така и не успяваха да изравнят или да излязат напред. Веднъж разликата падна до точка, но след това домакините направиха серия от 11-2 и изведнъж поведоха с 10 точки преди нашите да върнат 2 преди почивката.
 
И след почивката нещата продължиха зле за нашите, тъй като Исландия поддържаше аванс. Разликата стигна и до 11 точки, а нашите свалиха до 5 с две тройки. Домакините върнаха бързо кош, но със серия от 8-0 нашите поведоха за първи път в мача при оставащи 03.43 минути от третата част. Серията продължи и след това с още 6 точки за нашите, които дори се откъснаха и запазиха аванс до края на частта.
 
В последната домакините изравниха, но пък тогава Калоян Иванов вкара 5 поредни точки и нашите пак дръпнаха. Авансът се запази да известно време, но първо на Деян Иванов в нападение бе отсъдено нарушение, а след това на брат му Калоян и техническо, от което домакините се възползваха максимално и след вкарани 6 точки поведоха с 1. Божо Аврамов вкара след това на бърза атака, а пък с един наказателен удар на Деян Иванов разликата стана и 2. Последваха пропуски и за двата тима, а с важна борба в нападение и кош на Деян, нашите дръпнаха и с 4 точки при оставащи 65 секунди. Исландия сбърка в съответната атака, но същото сториха и българите. След това Стефаунсон бе фаулиран, но вкара само веднъж, след което и Калоян Иванов застана на линията, успя на два пъти, но пък домакините бързо върнаха кош. Аврамов след това успя в един наказателен удар, но 8 секунди преди края исландците вкараха тройка на два метра зад линията и разликата стана само точка. Последва нарушение срещу Миркович, който успя само в един от опитите си, а след това домакините изпуснаха и така победата остана за нашите.
 
Нашите имаха предимство при точките след борби в нападение с 20-8. Домакините обаче вкараха много тройки, 12 срещу 6 за българите, което на практика ги държеше в мача.
 
Най-резултатен за успеха бе Деян Иванов с 19 точки, като добави и 8 борби. Брат му Калоян направи дабъл дабъл от 14 точки и толкова борби, а Бранко Миркович се отчете с 15 точки, 7 борби и 6 асистенции.
 
За домакините над всички бе Йоун Стефаунсон, който вкара 32 точки при 5 тройки от 6 опита.


Източник: bgbasket.com

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (212)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete