Понеделник, 29 Април 2024, 14:25

МБАЛ - Ботевград ще се включи в проект „Мерки за справяне с пандемията“ - „Подкрепа за здравната система за справяне с кризи”

14 Октомври 2021, 15:38
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1142 0


МБАЛ - Ботевград ще бъде включена в проект „Мерки за справяне с пандемията“ - „Подкрепа за здравната система за справяне с кризи”, по който ще бъде отпусната безвъзмездна финансова помощ.

Отпуснатите средства ще бъдат използвани за изграждане на изолиран асансьор за превозване на пациенти с COVID – 19, увеличаване на капацитета на инсталациите за медицински газове (кислород, вакуум и сгъстен въздух) - доставка и инсталиране на криогенен съд за съхранение и захранване с медицински кислород, преработка на съществуващата система за подаване на кислород, както и на резервната такава, осигуряване на автоматичен дизел-генератор за предоставянето на качествени здравни услуги и медицински грижи в условията на COVID-19.

За да се включи в проекта МБАЛ - Ботевград, трябва да бъде подписано споразумение между Община Ботевград и Министерството на здравеопазването. С оглед кратките срокове за цялостната подготовка на проектното предложение от МЗ е необходимо да се вземе решение от страна на Общински съвет - Ботевград в спешен порядък. Утре (15 октомври) е крайният срок, в който общинските съветници ще трябва да приемат решението на докладната за споразумение.

Ето на каква стойност възлизат дейностите:

- Изграждане на изолиран асансьор за превозване на пациенти с COVID – 19 - 34 173, 00 лв. с ДДС;

- Увеличаване на капацитета на инсталациите за медицински газове (кислород, вакуум и сгъстен въздух) - доставка и инсталиране на криогенен съд за съхранение и захранване с медицински кислород, преработка на съществуващата система за подаване на кислород, както и на резервната такава - 15 697, 80 лв. с ДДС;

- Осигурявана на автоматичен дизел-генератор за предоставянето на качествени здравни услуги и медицински грижи в условията на COVID-19 - 51 098, 00 лв. с ДДС.

Общо: 100 968, 80 лв. с ДДС



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Ковид 19 , коронавирус , МБАЛ - Ботевград

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (192)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (56)
70% Complete