Четвъртък, 16 Май 2024, 23:47

МБАЛ гр. Своге изпълни проект с японско финансиране

9 Декември 2012, 01:01
(0) (0)
Своге - Новини
Прочетена: 1827 0


Многопрофилната болница в Своге приключи проект, финансиран от правителството на Япония.
Финансирането е в подкрепа на структурните реформи в България. На церемонията присъстваха заместник-министърът на МИЕТ Иво Маринов, посланикът на Япония в България Такаши Коидзуми и областният управител на София Красимир Живков.
Стойността на проекта е 102 271 лв. и е един от 9-те спечелени в конкуренция с 91 проекта от цялата страна. Благодарение на финансирането от японската държава, е ремонтиран санитарен възел в болницата с изграждане на тоалетна за инвалиди. Болницата предвижда безплатни профилактични прегледи и изследване на дихателната функция на 700 възрастни и 600 деца до 18-годишна възраст – жители на Община Своге, осъществени от екип – специалист по пневмология и фтизиатрия, педиатър, медицински специалист и лаборант.
МБАЛ гр. Своге за пръв път печели проект, чието финансиране осигурява дейности със значим социален ефект. Той е разработен в духа на съвременните тенденции в медицината за ранна диагностика на белодробните заболявания. Включва обновяване и оборудване на кабинет със съвременна апаратура за функционално изследване на дишането, 12-канален ЕКГ апарат, 4 инхалатора, 2 апарата за лечение с кислород на нуждаещи се пациенти в техните домове, апарат за имунологично изследване и диагностика на алергични заболявания, офис оборудване.


Източник: balkanec.bg

Ключови думи: МБАЛ гр. Своге, финансиране, Япония, проект

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (245)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (51)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete