Сряда, 1 Май 2024, 04:45

"Мениджър за един ден" в balkanec.bg и Община Ботевград

17 Ноември 2016, 11:50
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2859 14


За петнадесета поредна година фондация ,,Джуниър Ачийвмънт-България” организира програмата за кариерно ориентиране „Мениджър за един ден“, в която през 2016 г. ще се включат над 300 компании и институции, с над 1000 работни места, за които кандидатстваха повече от 2000 ученици и студенти.   

По този повод днес две ученички посетиха днес редакцията на Balkanec.bg. Това бяха Виктория Петрова и Боряна Илиева 12  ,,д” на ПГТМ,,Христо Ботев”.

Екипът на редакацията на интернет сайта balkanec.bg  и в-к „Балканец”  посрещна своите мениджъри за един ден в 9.30 ч . Момичетата бяха запознати с естеството на работа, както и с изискванията в писането на новини. Веднага след това  задачата им беше да влязат в ролята на репортери в ДГ „Славейче”. Те трябваше да пресъздадат атмосферата на детския празник за есента. След това мениджърите ще посетят Община Ботевград с идеята да получат информация, как общинската администрация работи с местните медии.

От 13:00 часа в ПГТМ,,Христо Ботев”  ще се състои закриваща среща, в която участниците ще  разкажат за впечатленията си за работата в различните институции.
 
В общинска администрация Ботевград се включи в инициативата на Джуниър Ачийвмънт „Мениджър за един ден  2016”,  като прие на стаж ученичката от 12 клас в специалност „Бизнес администрация” в ПГТМ „Христо Ботев” Павлета Христова.
Беше й предоставена възможност да се потопи в реалната работна атмосфера на отдел „Хуманитарни и социални дейности”, да се запознае с организацията на работа в отдела и дейността на служителите.
Павлета сподели, че се е убедила в отговорността на работа  в общинска администрация и е изключително доволна от участието си  в инициативата, тъй като за нея то е ценен опит.
 

“Мениджър за един ден” е сред най-популярните инициативи на Джуниър Ачийвмънт България. Тя се провежда ежегодно и в над 100 държави по целия свят. Инициативата е предназначена за ученици от края на гимназиалния курс и за студенти от първите години на университета - 16-23 годишни.
За разпределението по фирми учениците попълват автобиографиите си в раздела "Мениджър за един ден", като посочват своите интереси и професионална насоченост. Домакините – компаниите или държавните институции, получават възможността да поканят своите мениджъри за един ден, ориентирайки се по техните автобиографии. Чрез тази симулативна трудова борса на “Джуниър Ачийвмънт” учениците придобиват и тренират уменията си да се представят и оценяват своята конкурентоспособност, а домакините от своя страна правят минипроучване на млади и перспективни кадри, които да бъдат поканени и за летни стажове.
Организирането на “Мениджър за един ден” е в пълен синхрон с образователната политика, провеждана от Европейския Съюз – образованието да бъде все повече с практическа насоченост, за да могат младите хора да получат истинска подготовка за реалния свят на бизнес отношенията.
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (14)

  • Отговори (0) (1)
    1. добавен от: Анонимен 17 Ноември, 11:58

    Тези може да са и по-кадърни от титулярите...

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 17 Ноември, 15:59

    :D

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 17 Ноември, 17:54

    към номер 1, наври си мнението там дето слънце не огрява :)
    в Балканец работят само професионалисти! :!: :!: :!:

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 17 Ноември, 19:24

    Повярвай, не са по-кадърни и от титулярите ! :D :D :D :D

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Anonimen 17 Ноември, 21:03

    A zashto v moeto uchilishte Ppmg asen zlatarov ne sym chul nishto.ot toya sort ....Propusnah shansa ...shans

  • 6.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 17 Ноември, 21:09

    Цигански не четем!

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 17 Ноември, 21:35

    malki sladuranki.v redakciikata sa golemi kakite. :)

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 18 Ноември, 08:32

    Хубава инициатива и успех на журналистите!

  • 10.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (194)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (127)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (57)
70% Complete