Неделя, 19 Май 2024, 14:08

Местният парламент утвърди състава на още една комисия и група

26 Февруари 2016, 10:43
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1725 11


На вчерашната редовна сесия на ОбС Ботевград, която продължи близо 4 часа, общинските съветници утвърдиха състава на една комисия и една група. 
Комисията ще разглежда заявления за финансово подпомагане на граждани с изключително тежки здравословни и житейски проблеми. Първоначално предложението на кмета Иван Гавалюгов, вносител на докладната, бе 5-членна комисия, състояща се от трима общински служители и двама общински съветници. Д-р Веселка Златева от БСП предложи общинските съветници да бъдат трима, като за представители на комисията посочи себе си, д-р Христо Железарски от ГДБОП и Силвия Христова от ОББО. Предложението й бе прието. Постъпи мнение в комисията да влязат и двама граждани. То също бе прието, като окончателният състав на комисията стана 7 души – трима общински съветници, двама общински служители и двама граждани.
 
В бюджета на Община Ботевград за 2016г. за инцидентно възникнали нужди на граждани е заложена сумата от 30 000лв. Средствата за подпомагане са заделени, тъй като в общинската администрация почти ежедневно постъпват заявления за лечение на възникнали тежки здравословни проблеми, животоспасяващи операции, трудни житейски ситуации на деца без родители и други констатирани тежки обстоятелства, които сериозно затрудняват техния нормален живот. Съставената комисия ще разглежда заявленията по описаните по-горе въпроси и ще разпределя предвидените средства.
 

Другата сформирана група ще има за цел управление, наблюдение и контрол на интегрирания план за градско възстановяване и развитие в общината. Ръководител на групата ще бъде зам.-кметът Борис Борисов, а останалите членове са: изпълнителният директор на „Балкангаз 2000"АД, директор на дирекция „Социално подпомагане", директор Дирекция „Бюро по труда”, директор на Исторически музей, председател на настоятелство на НЧ "Христо Ботев", управител на ОбП Спортни имоти", ръководител на НПО, гл. архитект на Община Ботевград, началник отдел „ИКС", началник отдел „ТСУ" и Началник отдел „ИДОС".
Кметът Гавалюгов поясни, че умишлено не са посочени имена на членовете, тъй като периодът на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие е 2014-2020г и през този период е възможна смяна на ръководителите.

Освен горепосочените, в състава на групата ще влизат и 3-ма местни депутати. Първият е Цанко Цанов от ГЕРБ, предложен от Цветан Цолов от същата партия. Вторият е Иван Райчинов от БСП, предложен от Коцо Коцев. И последният е Георги Георгиев, предложен от д-р Веселка Златева.
Общинските съветници трябваше да бъдат 4 на брой, но предложените Тихомир Найденов, Йовелина Сърновска и Петя Кочкова си направиха отвод. 

Източник: balkanec.bg

Коментари (11)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 26 Февруари, 10:54

    Нека да има повече комисии,на всеки "наш" човек по комисия,на "заслужилите" по две,и така нататИка.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 26 Февруари, 11:11

    Няма ли да се публикуват изцепките на кмета и Гаврилов снощи по кабелната?

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 26 Февруари, 11:13

    Твоите ще публикуваме,прозс!

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 26 Февруари, 11:15

    Аз нека да съм прозс ама кмета продава ВиК и вдига цената на водата,а смяна на водопровод в следващия мандат.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 26 Февруари, 11:28

    Ами много ясно,водопровод не се сменя от днес за утре,а за да се кандидатства за средства има правила.А е жизнено необходима подмяната на водопровода за да не тече кал по тръбите и да не се налага спирането на водата в целия град при всяка авария.Но нали на всички е известна репликата на Г.Г.че пари за спирателни кранове няма да закопава в земята...

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 26 Февруари, 11:42

    5,а за вдигането на цената на негодната вода за пиене и подаряването на в и к на държавата ще излееш ли овчата си мисъл?

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 26 Февруари, 12:01

    Такива като номер 5 им се вика "ем посрани,ем засмяни".Точка.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 26 Февруари, 12:07

    Ей, нагло Тульовско племе! Ликвидира В и К , окраде парите за водопровода, а сега друг е виновен за всичко

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: гост 26 Февруари, 13:51

    еййййййййййййй № 8 че то имало ли е някога такива пари за водопровода,снощи чух че трябват доста милиони за тази работа и могат да се добият само по европейски програми-явно си гледал някое друго предаване

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 26 Февруари, 13:51

    6,7,Като не искаш да плащаш затвори си кранчето и си носи вода от чешмичките на Г.Г.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (250)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (71)
70% Complete