Понеделник, 20 Май 2024, 01:31

Методът T.I.M.E. бе представен от Николай Николов на международна конференция в Московския Държавен Университет

7 Октомври 2015, 09:29
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1847 2


Проектът „Методът T.I.M.E.” - иновативни практики за повишаване на интерактивните говорни умения на изучаващите английски език като чужд посредством употреба на професионални театрални техники на езика цел, базиращи се на Системата на Станиславски бе представен от управителя на Езиков Център "Марконис" Николай Николов по време на дванадесетата международна научна конференция   на Лингвистичната асоциация на преподавателите по английски език в Московския Университет (LATEUM - Linguistic Association of Teachers of English at the University of Moscow) на тема "Изследвания и практики в мултидисциплинарния дискурс" (Research and Practice in Multidisciplinary Discourse). Конференцията се състоя от 1 до 2 октомври в Московския Държавен Университет в руската столица.
 
Да припомним, че през месец юни тази година иновативният метод T.I.M.E. донесе на г-н Николов номинация за наградите ELTons 2015 - английските "ОСКАРИ', присъждани от Британския Съвет в Обединеното Кралство за иновации в областта на обучението по английски език.
След завръщането си от Руската Федерация Н. Николов сподели своята голяма радост и удовлетворение от участието си в научната конференция. Той изрази своята благодарност към организаторите на конференцията, не само за предоставената ми възможност да представя проекта си на този толкова сериозен и респектиращ форум. Не на  последно място той изтъкна радостта си от цялото персонално внимание и грижи към него по време на престоя му в Москва.
 

Методът T.I.M.E. бе представен на международната научна конференция под формата на  практически задачи  (workshop), в  които с голям интерес се включиха студенти от 3ти и 4ти курс на филологическия и икономическия факултет на Московския Държавен Университет, разказа за balkanec.bg управителят Николай Николов. Един от етюдите, който имаше за цел развиване на невербално общуване на фона на популярна руска мелодия, предизвика неочаквани емоции и бурни аплодисменти от публиката, каза още Николов.
Московският Държавен Университет е най-престижното висше учебно заведение в Русия и е един от най-елитните университети в световен план.
 
Специално за представянето проекта на г-н Николов в програмата бе включено посещение на Московския Художествен Академичен Театър, основан от Константин Станиславски през 1898 год., както и дома-музей на бащата на съвременното театрално изкуство.
 
 
Почетни гости на събитието със свои презентации бяха още представители на Британския Съвет и Американското посолство в Москва. Изтъкнати руски учени и професори в областта на лингвистиката изнесоха своите пленарни доклади в конференцията на LATEUM,  която се провежда веднъж на всеки две години.
 
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 7 Октомври, 22:03

    Gay

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 7 Октомври, 22:56

    Поздравления за Николай Николов! Това наистина е голям успех!
    А жалкият коментар на гост №1, описва само и единствено автора му.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (254)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (139)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (71)
70% Complete