Сряда, 23 Октомври 2024, 03:33

МГУ „Св. Иван Рилски“ връчи дипломи за образователни и научни степени

13 Юни, 19:00
(0) (1)
Етрополе - Новини
Прочетена: 1464 0


На официална церемония в Минно-геоложкия университет, вицепрезидентът на Република България - Илияна Йотова, връчи дипломите на придобилите академични длъжности „главен асистент“, „доцент“ и „професор“, както и образователна и научна степен „доктор“ и научна степен „доктор на науките“.

Своята диплома за доктор по научна специалност „Открит и подводен добив на полезни изкопаеми“ получи инж. Ивайло Николов – генерален директор в Елаците-Мед АД, част от Група ГЕОТЕХМИН.

„Успехът при подготовката на минни специалисти е в доброто сътрудничество между бизнес и наука, които вървят ръка за ръка при развитието на минната индустрия на България. Благодаря на проф. д-р инж. Ивайло Копрев и на академичната общност за усилията, които полагат за създаване на добре подготвени кадри за нашия отрасъл, който е ключов за икономиката на страната“, каза д-р инж. Ивайло Николов при получаването на своята диплома.

„Помнете, че вие не само развивате научната област, в която работите, но и вдъхновявате новите поколения студенти и млади учени. Академичното ръководство на МГУ ще продължи да съдейства и отговорно да подкрепя вашите усилия за да развивате уменията си, научните постижения и новаторски идеи“, каза ректорът на МГУ проф. д-р инж. Ивайло Копрев на откриването на церемонията.

„Поздравявам ви за вашия труд, за вашата амбиция, за вашето постоянство и за вашия стремеж да се занимавате с наука в България и да ви пожелая „На добър час и много успехи“, бяха заключителните думи на вицепрезидента Илияна Йотова към всички, които получиха дипломите си.

Представител от името на Група ГЕОТЕХМИН на събитието бе Доминик Хамерс – изпълнителен директор на Геотехмин ООД.



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Ако искате да споделите и Вашето мнение, трябва да се регистрирате или да влезете с профила си.
Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (88)
70% Complete
Не (304)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (29)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (102)
70% Complete
Всички са маскари. (161)
70% Complete