Понеделник, 29 Април 2024, 09:45

"МИГ-МИГ" се завърна с 5-то място от Международен панаир в Братислава

1 Декември 2014, 15:53
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1516 6


От  24 до 26 ноември 2014г. в гр.Братислава, Словакия, се  проведе 17-ти  Международен панаир на Учебно-тренировъчните фирми. Учебно предприятие „МИГ МИГ” ООД  при Професионална гимназия по техника и мениджмънт ”Христо Ботев” от гр. Ботевград взе участие в панаира. Международният панаир на тренировъчните фирми популяризира идеята за тренировъчните предприятия (те са виртуални и не работят с реални пари и стоки, но практикуват всички дейности съществуващи в една реална работна среда). Така се демонстрира на живо метода за интегрирано обучение по икономика, информационни технологии, бизнес комуникации, работа в екип, професионално обслужване на клиенти, работа с документи на чужд език и т.н.  По време на изложението мениджърите на тренировъчните предприятия имат възможност публично да представят своята дейност, да водят директни търговски преговори и да сключват сделки, взаимно да се опознаят и да установят лични контакти, спазвайки правилата на Световната мрежа EUROPEN PENInternational. Тази година на изложението присъстваха 71 учебно–тренировъчни фирми от седем държави - Словакия, Италия, Финландия, Словения, Чехия, Румъния и България, с  единствен представител фирма „МИГ МИГ”. Особен бе интереса към фирмата от Кения, която работи в сътрудничество с учебна фирма от Словакия. Представители от реалния бизнес, професионални гимназии и университети от цяла Словакия присъстваха на панаира, като представяха специалностите по които се обучават и проектите по които работят съвместно с други гимназии, по-малки ученици или университети. Тук на практика работи дуалното образование. Основни спонсори на Международния панаир са Майкрософт и Метро.
„По време на работните ни дни тук имах възможността публично да представя себе си и фирмата, в която работя, да приложа знанията си на практика и се уверя, че чудесно се справям,  да преживея невероятни емоции, вълнуващи запознанства с чуждите конкуренти, да сключвам сделки с тях, да оформям документи” – сподели Вероника Кирилова, счетоводител на фирма „МИГ МИГ“. За себе си разбрах много нови неща и осъзнах наистина, че тренингът и работата с документите е най-добрият учител. Притеснения, работа и умора вървяха ръка за ръка, но въпреки това преживяването е незабравимо! Нашата фирма се занимава с търговия на едро и дребно с леки и лекотоварни автомобили, техническо обслужване и ремонт на автомобила.Екип в състав Преслав Тодоров, Йоана Лалинска, Вероника Кирилова, Магдалена Петрова, Диана Иванова, Виктор Миланов, Теодор Коловски, Делян Николов – ентусиазирани професионалисти в областта, представи фирмата на изложението в Братислава.
Интересно бе, че панаирът се посети както от ученици, така и от цялата общественост на гр.Братислава и региона. Фирмите се презентираха от служителите си. Жури и оценители на представянето на фирмите бяха представители на Министерството на образованието, реалния бизнес, ученици и граждани, които попълваха специални анкетни карти, интервюираха служителите на фирмата и наблюдаваха работния процес.
На специална церемония бяха връчени награди в няколко категории - комплексно представяне на фирма, най-добър каталог, най-добър щанд,  най-добро презентиране, най-добро лого, най-добър лозунг.
За наша голяма гордост „МИГ МИГ“ спечели 5 място за най-добър каталог. Изненадата на учениците бе неописуема, тъй като конкуренцията бе на изключително високо ниво сред  университетски  представители и професионални гимназии. „Радваме се и се гордеем, че получихме диплом, сертификат и купа – споделиха учениците. -  Благодарим на любезното съдействие на ръководството на училището ни, на спонсорите, че ни дадоха шанса и възможността да можем да посетим това изложение и на ръководителите ни, които ни накараха да повярваме, че можем да победим и без които нямаше да се справим. “
 
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (6)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 1 Декември, 18:43

    5-то място при такива ръководители - позор.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: анонимен 1 Декември, 20:34

    Умни деца несполучили на градоначалник.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 1 Декември, 21:09

    Невероятно постижение за учениците и учителите пред дуалната система на образование в Словакия. Добри сте и цяла Европа го признава, а това, че не свършва лудостта в очите на лошо гледащите в днешно време нека не ви притеснява! Продължавайте в същия дух и успехи в бъдеще! - Българско училище в Братислава

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 1 Декември, 21:19

    Поне напиши нещо различно в този сайт педагогически кадър от не педагогическото училище.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 2 Декември, 20:13

    Чудесни сте!

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 3 Декември, 21:05

    Браво на учениците и техните учители! Нещо по-различно от злободневното ежедневие на ботевградчани!Продължавайте в същия дух и не се отказвайте скъпи ученици и преподаватели! Успех!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete