Събота, 4 Май 2024, 09:37

Михаил Михайлов: Целта на новия треньор е да изправи отбора на крака

2 Март 2016, 14:29
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2134 22


Новият старши-треньор на Балкан сърбинът Небойша Видич и председателят на клуба Михаил Миахайлов дадоха пресконференция пред медии относно промените, които настъпиха в отбора в последните седмици. На нея бе коментирана оставката на Мирослав Ралчев и бъдещите цели пред новия наставник.
 
Ето как обясни избора на нов наставник Михаил Михайлов:
 
„Гласувахме доверие на чужд специалист, за да може да помогне и да извадим отбора от дупката, в която е изпаднал основно след Купата. Краткосрочна цел пред него е отборът да се изправи на крака, а дългосрочна - в плейофите да успеем да се преборим за медал. 
 
За настроението в отбора и преодоляването на кризата в него Михайлов отговори следното, че в клуба в момента нещата са добре организирани, но като резултати не са такива. Ето какво още сподели той: „Каквито и да са били причините за напускането на Влада Вукойчич това са катаклизми, които влияят върху отбора в крайно негативна насока. След резултатите на Купата и реакцията на феновете отборът загуби част от увереността си. Вярвам, че ще излезем от тази ситуация. Предстои последното завъртане преди плейофите и имаме време да поработим, за да може в най-важния момент да стигнем едно добро ниво.
 
Новият кмет Иван Гавалюгов е заявявал не малко пъти подкрепата си към спорта. В частност към нас като баскетболен клуб той изказа още преди време своята финансова подкрепа, независимо кое ще бъде в ръководството. Общината изпълнява един ангажимент, който е  поела. Имаме добра комуникация с Общината и нямаме никакви проблеми. Кметът ни е отворен към спорта, не само към баскетбола. За пръв път в града има едно добро разпределение и подпомагане на всички подрастващи клубове в Ботевград. Нямаме проблеми по оста БК Балкан - Община Ботевград. Смятам, че политиката на г-н Гавалюгов спрямо спорта е правилна и това е начинът да мотивираме повече деца да тренират. Разработват се различни проекти с клубове от други страни, които да допринесат за едно по-добро ниво. Той сподели още, че в баскетболния клуб малко над 200 деца се занимавам с баскетбол.
 
След оставката на Мирослав Ралчев се наслушах на какви ли не невъзможни неща и дори,че отборът го е изгонил. Първо това няма как да се случи и второ не е така. В разговора между него и играчите всичко бе уточнено. Той сподели на играчите причините да напусне и те не можеха да повярват в първия момент какво се случва. Те се опитаха да го разубедят, което опровергава всички слухове, които тръгнаха след Купата.
 
Сигурно има и емоционална и рационална причина за оставката му. В разговорите коментирахме нещата във всички посоки. Това беше негово решение и сметна, че това е най-правилно за него и за клуба като цяло. Уважихме неговото желание. От опит знам, че в Ботевград е трудно да си треньор. Хората приемат трудно загубите, комптетентни са и когато нещо не е наред са недоволни.
 
Действително отборите на Берое и Самоков израснаха много в последно време, а при нас се случиха някои катаклизми, които свалиха формата на отбора. Тези неща, които се случиха, се отразиха най-много на играчите. Смятам, че имаме време и треньорът трябва да получи спокойно картбланш от време да изправи отбора. Когато отборът дойде в добра форма, ще започне да печели. Знам, че това няма да стане с магическа пръчка, но ще се работи здраво, за да излезем от тази ситуация.“ 


Източник: BGbasket.com

Коментари (22)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 2 Март, 15:07

    Успех и дано отборът да зарадва почитателите на баскетбола с хубава и отборна игра, независимо от резултата.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 2 Март, 15:40

    Мишо от какво ще го дигаш отбора от масата в Олимпа ли?

  • 3.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 2 Март, 16:02

    По-добре този израз "магическа пръчка" да не го използвате.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 2 Март, 16:19

    А къде е капитана ,и той да си даде мнението.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 2 Март, 16:32

    В дискотеката е ...

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 2 Март, 16:37

    Мишо пресконференция в софия само с подлизурската медия бгбаскет ли направи, няма ли да излезеш като мъж пред хората от ботевград, да кажеш какво се случва, или те е страх. Следвщият след ралчев си ти изчезвай не ставаш.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 2 Март, 17:30

    Надявам се и мисля че новия Сръбски треньор ще успее и Балкан накрая ще е най сетне Шампион!!!

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 2 Март, 17:30

    БАЛКАНЦИ-ЮНАЦИ !!

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 2 Март, 17:55

    DA PODKREPIME LUBIMIQ OTBOR I SABOTA DA TRAGNEME NAGORE S POBEDA NAD SAMOKOV.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (211)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete