Неделя, 19 Май 2024, 05:53

Министър Павлова обеща на Корнелия Нинова проверка на ВиК- София област

20 Март 2015, 15:16
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1564 7


Информация за масови уволнения и назначения във ВиК – София област представи днес депутатът от БСП лява България Корнелия Нинова по време на парламентарния контрол. На база на изнесените от нея данни, министър Павлова се ангажира да направи проверка в областта.„Във ВиК – София област се назначават роднини, корумпирани типове и некадърни хора”, заяви от парламентарната трибуна Нинова. Тя даде пример с новия началник на пречиствателната станция в Самоков Даниела Стефанова, която по думите й е кръщелница на кмета на София Йорданка Фандъкова.

„Новият началник на Драгоман Бойко Николов е собственик на имота, в който се помещава цялото имущество на ВиК и който плаща наем на себе си. Познайте каква е първата му работа като началник на ВиК – Драгоман – естествено да си увеличи наема и да си плаща повече на себе си”, продължи депутатът от левицата. Тя даде пример и с новия управител на ВиК в София – област Никола Нитов, който и преди е заемал тази длъжност и е оставил дружеството със загуба от минус 400 000 лв. „Управителят след него – Цанко Маринов, който сега уволнявате, изведе дружеството на положителен финансов резултат през 2014 г.”, подчерта депутатът от БСП лява България.

Корнелия Нинова обяви, че за два месеца са уволнени: управителят на ВиК - София област Цанко Маринов, ръководителите в районите Етрополе, Горна Малина, Костинброд, Драгоман, Ихтиман, Златица; организаторите инкасо в Елин Пелин, Костенец и др. „Отивате вече към пречиствателните станции, например управител на пречиствателна станция в Самоков. Въпросът ми е защо? Уволнените са професионалисти, с висше образование, имат необходимия ценз”, категорична бе Нинова. Тя допълни, че в областта има напрежение напоследък и в много общини се правят подписки, в които се включват хора, независимо от политическите си пристрастия.

Корнелия Нинова призова министър Павлова да обърне внимание на тези факти. „Наистина рискувате, освен обективните и субективни причини, които съществуват за състоянието на ВиК сектора, да добавите изкуствено още една причина – кадровия проблем. Каквито и закони да приемаме, когато ги оставим за изпълнение в ръцете на такива хора, резултатът ще е катастрофален”, заключи депутатът.

Източник: Агенция БЛИЦ

Коментари (7)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 20 Март, 16:02

    На Ви сега на ГЕРБ, като не написахте тези неща преди, когато уволниха Нитов, за да сложат Цанко Маринов. Защо тогава ГЕРБ не пита за червената метла, защо питам Корнелия лъже от парламентарната трибуна? Нитов върна хората, които Цанко Маринов уволни, а те са професионалисти, както Корнелия казва и с дългогодишен стаж. Моля министър Павлова да види добре икономическите резултати и ги обяви в Народното събрание! Защото това е лъжа! Но Ви предупреждавам, ако Нитов не уволни гл. счетоводителка, а това първо трябваше да направи, сега ще му промени както иска финансовите резултати, защото е червена. Е, хапете се като не знаете от къде да започнете и как да я карате. Акъл няма да Ви давам, но ще Ви гледам сеира!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 20 Март, 16:27

    Евала на комунистите!!! :x :x :x :x Как не ви е срам изобщо да се пънете и то от парламентарната трибуна и да се излагате! Корнелия Нинова как ще ми обясни това, което направи скъпият й Цанко Маринов, когато стана шеф на "В и К" ЕООД?Та нали той по същият начин уволни един куп народ! И знаете ли какво им беше казвано директно?Цитирам:"Съжалявам, но във времето се разминахме в политическите си възгледи и ще трябва да се разделим!".И как може да се говори, че Цанко Маринов е оставил дружеството без задължения.Факта, че изплащаше с по два месеца закъснение заплатите на хората няма как да е било това дружество без задължения.Както и да ги смятам около 500 човека работници средно по 500 лв.чиста заплата са 250000 лв и като прибавим заплатите на тези в управлението,/ които са поне 60 човека/, още минимум 60000 лв.....Колко стават?...А удръжките и осигуровките за работодателя върху тези триста и кусур хиляди лева....е хич да не е половин милион ги докарахме....и това е месечното задължение!!!Не искам да защитавам никой, но поне докато беше Нитов заплатите се взимаха навреме! Я попитайте работниците кога са си взели аджаба заплатите за месец декември 2014г.?....към края на февруари...е това ако не са задължения, здраве му кажи! Но хак да му е на Нитов, защото той продължава да слуша боклуците около себе си, а не хората, които му бяха верни и които не веднъж пострадаха заради него!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 20 Март, 16:50

    Цветке, по-спокойно! :D

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: аз 20 Март, 16:58

    каквото и да направят ще е малко докато в тази система работят хора ако все още е началник на ВиК -Правец онзи където поркаше като смок и всички негови подопечни си правеха кой каквото му е кеф. Така ,че в този сектор вероятно нивото е такова и трябва повсеместна чистка при тази тежка безработица да дерибействат едни пияници и да обират бедните пенсионери от общината е кощунство ! Кражбите са в неконтролируеми размери ,никой не прилага наредбата на общината. В село Калугерово да имаш вода през летния сезон е все едно да станеш тото милионер ,има един вероятно голям началник във В и К работи Правец които едва ли плаща консумация на вода но човека с маркуч пълни кладенец във имата в които живее,раздава го твърде началнически явно има протекции мисля че Марин се казва .

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 20 Март, 20:55

    Корнелке, на Тодоров ден те видях да се разхождаш с Цанко . Вкусни ли са чушките с боб ? Защитаваш приятелите си.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 20 Март, 23:00

    :x :x :x :x :x

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 21 Март, 01:07

    Айдр сега ще махнат човека на златевите но пък те венага ще си сложат пак техен човек наш Дани бой екс депутата бравос

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (249)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete