Събота, 4 Май 2024, 09:16

Мл. инспектор Иван Гаврилов от РСПБЗН - Ботевград с приз "Пожарникар на годината 2016"

30 Януари 2017, 18:05
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3609 18


Мл. инспектор Иван Гаврилов от РСПБЗН - Ботевград е сред четиримата, отличени с приза "Пожарникар на годината 2016", раздел „Пожарогасителна и спасителна дейност”. Останалите трима са гл. инспектор Димитър Колев от РДПБЗН-Хасково, гл. инспектор Станко Лазов от РДПБЗН-В. Търново, мл. инспектор Кольо Кацаров от РДПБЗН-Пловдив.

„Зная, че ежедневно преодолявате трудности, лишения и решавате множество сериозни проблеми. Професията ви възлага много отговорности, но и ви дава сили да помагате по всяко време на всеки оказал се в беда.“ С тези думи министър Пламен Узунов се обърна към служителите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ по време на организираната за 22-ри пореден път церемония „Пожарникар на годината“. Той припомни трудностите, преодолени от тях през 2016 -  големи горски пожари, наводнения, евакуации, благодари сърдечно на колегите, участвали пряко в овладяването на трагичния инцидент в село Хитрино. „Въпреки трудностите, българските пожарникари и спасители пристигаха първи на критичните места и оставаха на терен до последния момент. При всички тези тежки изпитания те защитиха доверието на хората и честта на професията.“ Министър Узунов изрази убеденост, че и занапред служителите на ГДПБЗН ще работят със същата всеотдайност.
На тържеството присъстваха главният секретар на МВР гл. комисар Георги Костов, ръководството на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“, директорите на главните дирекции в структурата на министерството, Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприян, председателят на фондация „Доверие и закрила” Христо Друмев, председателят на БЧК акад. Христо Григоров, представители на местната власт.
Традиционният конкурс „Пожарникар на годината” има за цел да покаже съвременното лице и да утвърди постиженията на професията в осигуряването на пожарната безопасност, спасяването и защитата при бедствия. За първи път в историята на конкурса тази година бе присъдена специална комплексна награда за героизъм и демонстрирани високи професионални качества. Тя бе за РДПБЗН-Шумен и действията на служителите на дирекцията в 10-дневната спасителна операция край село Хитрино.  
Конкурсът се организира и провежда в четири раздела. Първият, в който се излъчва комплексен победител, е за държавни служители, работещи по различните направления на дейност. Вторият, според категорията на служителите, е за работещите в направление “Пожарогасителна и спасителна дейност”. Третият - за служители от направление “Контролна дейност”. Четвъртият обхваща направление „Превенция”. В специална категория категорията „Отличени” се присъждат награди за партньори, представители на изпълнителната и местната власт, общественици и доброволци.

Комплексен победител тази година е комисар Стоян Колев, директор на РДПБЗН-Ст. Загора. Със заповед на министъра на вътрешните работи той е награден с „Почетен знак на МВР” I-ва степен. Комисар Колев благодари за присъденото  отличие и високата чест да бъде „Пожарникар на годината“. Той каза, че и до днес спазва думите на гл.комисар Николов, с които е бил назначен за директор на регионалната дирекция - денонощно да се грижи за имиджа на професията и да пази честта на пагона.

В раздел „Превенция” награди получиха ст. инспектор Христо Тошев от РСПБЗН-Бургас, ст. инспектор Радомир Радев от РСПБЗН-Ловеч и тяхната колега мл. инспектор Адриана Димитрова от РСПБЗН-ТЕЦ Марица-Изток2.

Отличие в категория „Контролна дейност” получиха инспектор Марин Радев от РСПБЗН-Ст. Загора, инспектор Пламен Великов от РСПБЗН-Силистра, мл. инспектор Кристияна Енчева от РСПБЗН – Шабла, мл. инспектор Георги Малаков от РСПБЗН-Пампорово.
Националната асоциация на доброволците връчи специални плакети на Росен Спасов, обявен за „Доброволец за 2016 година“ и на доброволния отряд към община Белово.

ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ отличи и шестима мъже и жени, които през годината са оказали значимо съдействие на пожарните служби по места. Награди получиха Дамян Дамянов, директор на Югозападно Държавно предприятие – Благоевград, Благовеста Факирова, председател на управителния съвет на Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски”, село Балван, инспектор Красимир Иванов и Цветан Цанев – ръководители на отбора Млад огнеборец при ОУ „Никола Икономов” – Разград, Снежина Монева, ръководител на доброволното формирование при община Ценово и Стефан Стефанов, жител на село Хитрино.

Източник: balkanec.bg

Коментари (18)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 30 Януари, 19:14

    :D

  • Отговори (1) (0)
    2. добавен от: Анонимен 30 Януари, 19:19

    Истинска професия с фалшиви пясъчни кули!

  • 3.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (1) (0)
    4. добавен от: Анонимен 30 Януари, 19:52

    Кой сега е шеф? :roll:

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 30 Януари, 20:33

    :lol: :lol: :lol:

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 30 Януари, 21:04

    поздравления за гн. ГАВРИЛОВ.

  • 7.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (1) (0)
    8. добавен от: Анонимен 30 Януари, 21:53

    И за Веско Майстора и за вс негови колеги.

  • 9.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (1) (0)
    10. добавен от: Анонимен 31 Януари, 00:14

    Бойко Борисов завършил за пожарникар, станал генерал, не го одобрявате за премиер. Този човек, не знам какво е завършил, но както виждам и ти толкова знаеш, №9, също не го одобрявате за началник на пожарната.
    Какво харесвате, да посрещате началника си на гости и да му пеете на ушенце: "Кара Кольо седеше на високи чардаци......"? Не ходи ли на визитации този началник?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (211)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete