Събота, 20 Април 2024, 16:01

Младата кикбоксова звезда Огнян Мирчев заминава за Световните игри в САЩ

7 Юли 2022, 17:35
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2147 7


В неделя (10 юли) младата звезда на кикбокса в България – Огнян Мирчев заминава за Съединените американски щати, където ще представя страната ни на Световните игри. Елитният спортен форум е с ранг на Олимпийски игри, провежда се 1 година след Олимпиадата и е най-авторитетният такъв за всички неолимпийски спортове. Мащабната надпревара, която е под егидата на Международния олимпийски комитет (МОК), ще се проведе в Бирмингам (Алабама, САЩ), между 7-и и 17-и юли и ще събере бойци от 110 различни държави. По регламент участват по 8 представители на различни страни– първите 4 от Европа, първият от Азия, Африка, Америка и Океания. Заради пандемията от COVID-19 от 2020 г. насам, континентален шампионат се проведе само в Европа и така за Световните игри се класират първите 8 от Световоното първенство по кикбокс в Италия тази година. На него Огнян Мирчев завърши на пето място.

По програма Оги трябва да мине задължителния кантар на 10 или 11 юли, което позволява и по-късното му заминаване за Америка. Първият му двубой е определен за 13 юли срещу представител на Украйна. Единствено победа гарантира участие на Мирчев в следващата фаза на надпреварата, която ще се проведе в същия ден. Финалите са определени за 14 юли.

Младият кикбоксьор, който е състезател на столичния „Мусаши“ и национален атлет на страната ни, ще се съревновава в кат. до 63.500 кг. в стил К1. Той ще бъде придружаван от своя личен треньор Никола Николов. Припомняме, че Огнян Мирчев бе единственият представител на България, който успя да спечели квота за Световните игри.

Оги, който е родом от Ботевград, ще отбележи дебютно участие в надпреварата, като това е пореден важен момент от неговата кариера. До момента 23-годишният състезател има богата визитка, като е с шест поредни победи на професионалния кикбоксов ринг, а освен това е шест пъти първенец за Световната купа, трикратен златен медалист за Европейската купа, двукратен балкански шампион и двукратен носител на Балканската купа за мъже, както и многократен държавен шампион по кикбокс. 

Екипът на „Балканец“ пожелава успех и попътен вятър на Оги и неговия щаб на предстоящите Световни игри!



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: кикбокс , Огнян Мирчев

Коментари (7)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (169)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete