Събота, 4 Май 2024, 01:18

Младежи от общините Ботевград и Ардино ще се учат как да предотвратяват междурелигиозни конфликти

20 Май 2015, 10:43
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 929 2


Провокирано от терористичните атаки в Париж, войните в Близкия Изток и нарасналият брой бежанци към България, „Младежко движение за развитието на селските райони в България“ (МДРСРБ) подготви и кандидатства пред Съвета на Европа с проект, озаглавен “Силни Заедно: Младежко Сътрудничество за Междурелигиозна Толерантност“.
Основната цел на проект е да събере на неутрално място равен брой младежи християни и мюсюлмани и да ги мотивира и подготви да работят за предотвратяване и за мирно разрешаване на междурелигиозни конфликти в селските райони на България.

Проектът е одобрен от Европейската Младежка Фондация на Съвета на Европа. В резултат на това от 3-ти до 10-ти юли 2015 г. МДРСРБ ще събере в гр. Варна 26 младежи от общините Ботевград и Ардино. Там те, подпомагани от експерти, представители на неправителствени организации и организаторите от МДРСРБ ще идентифицират стереотипите и предразсъдъците, които съществуват в обществото към различните религии и как те водят до избухването на междурелигиозни конфликти. Също така участниците ще се запознаят с концепции свързани с човешките и социалните права и ще генерират идеи за дейности, които биха спомогнали за предотвратяването и мирната трансформация на междурелигиозни конфликти в техните местни общности.
Проектът е изцяло базиран на принципите за неформално обучение като всички теми ще бъдат разглеждани и дискутирани чрез разнообразни интерактивни методи: ролеви игри, симулации, работни групи, презентации, срещи с различни гости, посещения на обекти и тематични вечери.

В края на проекта участниците ще формират обща декларация относно наличието и причините за междурелигиозни конфликти в България, мерките за превенция, които институциите трябва да вземат и действията, които обществото би могло да предприеме.
Покана за участие в проекта и Формуляр за регистрация на желаещите може да намерите на сайта на МДРСРБ – www.ymdrab.eu
Проектът “Силни Заедно: Младежко Сътрудничество за Междурелигиозна Толерантност“ се осъществява с финансовата подкрепа на Съвета на Европа, чрез Европейската Младежка Фондация.

Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: PINOCHET 20 Май, 13:30

    ЕИ КОМУНИСТЧЕСКИ ЧЕДА,НАУЧЕНИ СТЕ,И СТЕ МНОГО ИЗОБРЕТАТЕЛНИ В КРАЖБИТЕ НА ЕВРОПАРИ,,,ДОКОГА ЛИ ЩЕ ЛЪЖЕТЕ ЕВРОПА С ВАШИТЕ ПРОЕКТИ

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: анонимен 23 Май, 22:56

    Първо си оправете държавата и после тръгвайте да оправяте света малоумници. Справете се с циганите .никъде го няма без да си си оправил собствения си дом да идеш да оправяш чуждите къщи. Българска перверзия

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (211)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete