Неделя, 19 Май 2024, 03:35

Младежки хор от Израел с концерт в чест на българските пожарникари

10 Октомври 2014, 18:54
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 1125 0


Днес град Правец беше домакин на концерт на младежки оркестър от Израел. Програмата беше насочена в сферата на училищната дейност, организирана от Роберт Джераси със специалното участие на министърна на образованието и науката – доц. Румяна Коларова.
„Музиката е изключително средство за общуване... Надявам се това да е само една първа стъпка към дълго сътрудничество. Радвам се, че сме тук да се насладим на нещо, което не е само изкуство, а и протегната братска ръка...“, това заяви доц. Румяна Коларова.
Инициативата е под патронажа на вицепрезидента и е специален израз на благодарност към българските пожарникари, които през 2010 г. са участвали в спасителна акция по потушаване на големия горски пожар в планината Кармел в Израел. Тя се осъществява с подкрепата на Израелско-българския институт, фондация „Качество на живот“ и двете утвърдени в страната пловдивски болници „Медлайн“ и „Централ Хоспитал“.
За първи път толкова многочислена културна общност от Израел посещава нашата страна. Оркестърът и хорът се състоят от 16-до 18-годишни младежи, ръководени от маестро Михаил Делман – роден в Украйна, но имигрирал в Израел. 
Това е най-известният и успешен младежки ансамбъл на Израел и вторият такъв, който посети нашата страна. През месец март 2013 г., когато България отбеляза седемдесетгодишнината от спасяването на българските евреи, младежкият откестър на Тел Авив беше на подобно турне в нашата страна. 
Младежите от Израел разгледаха град Правец и посетиха Pravets Golf Club.
.
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (249)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete