Събота, 4 Май 2024, 18:18

Младежките национали стартираха подготовката за Европейското в Правец

30 Май 2012, 08:25
(0) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 2941 1


Младежкият национален отбор по баскетбол се събра днес за старта на подготовката преди Европейското първенство през юли в София. Най-добрите ни баскетболисти, родени през 1992-ра и 1993-та година, ще се борят за влизане в Дивизия А на шампионата, от 12 до 22 юли в зала „Универсиада“ и „Армеец 2“.
 
13 играчи пристигнаха в Правец, за да започнат първия лагер под ръководството на Любомир Минчев. С малки прекъсвания, тимът ни ще бъде на подготовка в града през следващия един месец.
 
Контролни срещи с Македоня и турнир в Унгария са в плановете на националния селекционер, който миналата година класира юношите до 18 години в Дивизия А.
 
Подготовка започнаха Планимир Дафинов, Ангел Нацкин, Иван Тенев, Самуел Франсис, Васил Бачев, Иван Руньов, Алекс Симеонов, Георги Боянов, Георги Кунов, Марио Караилиев, Милен Петров, Тодор Захариев и изненадата в състава Кристофър Гафор.
 
Гафор е израснал в Швеция, но майка му е българка,и изявява желание да се състезава за нейната родина. Гардът има вече опит в мъжкия отбор на Малмьо в шведската втора дивизия, и ще бъде изпробван от Любо Минчев и неговия щаб в следващите седмици до Европейското.
 
На по-късен етап към тима ще се присъединят Павлин Иванов, Димитър Димитров, Тенчо Тенчев и Александър Везенков, които имат задължения с клубните си отбори в Италия и Гърция.
 


Източник: http://www.gong.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: някой 30 Май, 09:31

    райко дундалов няма ли да участва?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (213)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (129)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete