Неделя, 5 Май 2024, 18:54

Много добър 4.68 е средният успех на зрелостниците на ПГТМ "Хр. Ботев" Ботевград

21 Юни 2016, 17:30
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2808 21


80 зрелостници на ПГТМ „Хр. Ботев” получиха Дипломите си завършено средно образование днес от 17.10 ч в малък салон на Народно читалище „Хр. Ботев” Ботевград. Заедно с дипломите директорът Добрин Христов връчи на 74 дванадесетокласници след  положени държавни квалификационни изпити и Свидетелства за професионална квалификация – Трета степен по изучаваната съответна специалност.

Общият успех на Випуск 2016 е Много добър 4,68. Отличник на випуска е Габриела Атанасова от 12 „д” клас с общ успех Отличен 5,84. Тя получи възпоменателен медал, грамота, материална награда – таблет и парична награда от Ротари клуб-Ботегврад.

С отличен успех завършват още 8 възпитаници на професионалната гимназия. Това са Християна Христова, Даяна Иванова, Галя Василева, Ивелина Найденова, Богомил Василев, Магдалена Петрова, Христина Иванова и Василена Савова. С успех Много добър завършват 28 зрелостници, а с Добър – 43.

Осем ученика от учебно-тренировъчните фирми получиха международно признат Сертификат за качество на „Европен”, даващ оценка за техните технически и професионални качества и социални умения. Това са Ивелина Найденова, Габриела Атанасова, Дияна Иванова, Тереза Тошкова, Магдалена Петрова, Тереза Стоянова, Йорданка Николаева и Християна Христова.

Директорът на професионалната гимназия обяви и резултатите на зрелостниците от Държавните изпити. По думите му те са реални и сравнително добри. По БЕЛ са се явили 131 ученика, които са постигнали успех Добър 3,86. В останалите дисциплини резултатите са следните: Биология – 71 ученика, успех Добър 4,06; География – 40 ученика, успех Среден 3,30; Английски език – 10 ученика, с успех – Много добър 4,53.
 
Учебната 2016/2017 започна с 19 паралелки и 459  ученика, съобщи директорът Христов в началото на церемонията по връчване на дипломите. Образованието в училището позволява на завършилите да получат професионална реализация навсякъде. Доказателство за това е официалната статистика на МОН отпреди няколко години, заяви Христов, според която ПГТМ е в челното място на професионалните училища в България.

По думите на директора училището има подържката на водещи фирми от региона, гарантиращи помощ в обучението на учениците в производствена практика. Това са „Ата Компютърс”,” Балкангаз 2000”,”Топлик”,” Атлантис”,” Грамер”,” Сен Сата”, ИМИ, „Булсан”, „Фармасютикълс”, „Микроак”. ПГТМ има сключени договори с Технически университети в  София, Габрово, Русе, Стопанска академия-Свищов и други, където с преференции ученици, завършили ПГТМ”Хр.Ботев” могат да бъдат приети без приемни изпити по специалности, когато те съвпадат с тези на училището.  Професионалната гимназия е една от малкото, в която действа Център за професионално обучение по над 20 специалност, лицензиран към МОН. През него вече са преминали над 1 000 курсисти, подчерта директорът Добрин Христов.
 
От следващата учебна 2016/2017 учебното заведение въвежда нова специалност „Технология на полимерите”
. Идеята е да се подпомогне местния бизнес, който има нужда от квалифицирани кадри, посочи Добрин Христов. ПГТМ се е договорила с фирма ”Тедаем” и с още няколко фирми в областта на пластмасопреработката, да подпомагат училището в професионалната квалификация на учениците – засилено обучение по практика на конкретни работни места. За постигнати добри резултати фирмата ще дава и втора стипендия, както и ще заплащат таксата във ВУЗ на студенти, чиято изучавана специалност е предмет на дейност на съответната фирма, или ще предлага работа. За целта ПГТМ има договор с  Висшия Химико-технологичен университет-София, където учениците ще могат да продължат обучението си по тази специалност.
 
Непосредствено преди връчване на дипломите и сертификатите бе прочетен поздравителен адрес от ректора на Технически университет-Габрово Райчо Иларионов.


Източник: balkanec.bg

Коментари (21)

  • 1.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • 2.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 21 Юни, 21:45

    за малкия ли салон стигнаха парите

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 22 Юни, 04:35

    ПГТМ върви към затриване с такъв директор, нивото е по ниско от госката гимназия в Тетевен

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 22 Юни, 07:33

    Поздравления за зрелостниците! Успехи на момичетата и момчетата занапред! Доволни сме, че децата ни получават добро образование в това училище! Благодарим и на преподавателите и на ръководството на училището им, които непрекъснато работят с тях! Учудваме се, че другите училища от общината последните години не показват резултатите си от зрелостните изпити, а коментарите са само негативни!

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 22 Юни, 07:51

    #4 Спокойно, седалището ти върви драстично към разрастване

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 22 Юни, 07:59

    Ужас

  • 8.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 22 Юни, 08:03

    Уважаеми зрелостници, ВИЕ сте силни и толкова млади!Пълни с желания, отговорности и мечти. Знам като родител, че ще ги постигнете с гордо вдигната глава. Гордейте се с това!УСПЕХ!

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 22 Юни, 08:03

    Не се затрива, а върви напред, шефът е с ризка.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (215)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete