Четвъртък, 2 Май 2024, 04:53

Много приятни емоции на детския футболен турнир в памет на легендата на ботевградския футбол Васил Редовски

1 Април, 21:54
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 609 2


Под жаркото слънце на стадион “Герена” в Ботевград приключи поредният детски футболен турнир “REDOVSKI CUP" в памет на Васил Редовски. В надпреварата се включиха шест отбора, а гвоздеят на програмата бе демонстративната среща между новосформирания отбор от девойки на Балкан и елитния софийски тим на Бароко. Като за дебют момичетата на Здравко Атанасов, Николай Николов и Мариян Маринов се представиха достойно срещу връстничките си, в чиито редици имаше и представители от националния отбор. Като цяло всички участници показаха голямо желание и импулс в играта, а удоволствието и забавлението на футболния терен, бяха над всичко!

Победител в турнира стана отборът на Ботев 57 София, който в драматичен мач победи Балкан Ботевград с 3:2.Третото място завоюваха младите футболисти на Спартак София, четвърти и пети съответно техните връстници от Правец и Ракитин Трудовец. Имаше купи, медали и грамоти за всички участници.

Специалната награда на името на Васил Редовски за най-добър играч беше присъдена на Авена Атанасова. Николай Владимиров от Спартак София взе приза за голмайстор с 8 попадения. За най-добър вратар бе обявен стражът на Балкан Светослав Огнянов.

Медалите на призьорите връчи лично председателят на ОС Ботевград Илин Черняшки, индивидуалните награди децата получиха от общинския съветник Тихомир Найденов. На събитието присъстваха и представители на БФС в лицето на Емил Равначки и Владимир Неделчев.

Организаторите на надпреварата бяха подсигурили храна и напитки за всички деца, и треньори, както и приятна музика. На откриването президентът на ФК Балкан Иван Редовски направи кратко приветствие към всички, а участниците бяха запознати с най-важното от историята на Балкан Ботевград, в която патронът на събитието Васил Редовски заема съществено място.

След турнира Иван Редовски изрази своето задоволство и не скри радостта си от факта, че турнирът се превърна в традиция. “Победител в турнира бяха всички участници! Те в най-голяма и пълна степен ни показаха какво е забавление и удоволствие от футболната игра! Емоцията която оставиха в нас, беше неописуема, а днес във футболните срещи младите играчи ни убедиха, че талантът на българските деца е огромен и ние с вяра, можем спокойно да очакваме, в следващите години някои от тях да извървят пътя на големи футболни легенди като патронът ни Васил Редовски.”

Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 1 Април, 23:32

    Нашите момичета играха по-добре, ноо тези така наречени ,,елитни’’ Бароко, играеха доста злобно. Нашите момичета се представиха отлично и да се надяваче, че ще гледаме все по-често техни мачове.

  • Отговори (1) (0)
    2. добавен от: Анонимен 2 Април, 10:22

    Браво на Авена Атанасова- единственото момиче в турнира, а взе купата на турнира. Браво! Един истински талант!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (206)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (127)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (59)
70% Complete