Сряда, 8 Май 2024, 15:06

Могат ли хранителните добавки да засилят имунната система

21 Декември 2021, 07:24
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1211


Имунната ни система постоянно е изправена пред предизвикателства, които се определят като препятствие за нейното правилно функциониране. Стрес, липса на движение, хронична умора, неправилно хранене – всички тези фактори оказват пагубно влияние върху вашето здраве, което все повече се “задъхва”. Когато са вече налице някои заболявания, започвате да търсите начини, за да се справите с появилите се физически неразположения, а рано или късно прибягвате и към хранителните добавки.

Хранителни добавки Healthstore


Как да подсилите имунната система
Има много добри билкови предложения, с които можете да окажете подкрепа на имунната система, споделят от онлайн магазин Healthstore. Някои са подходящи за повишаване на защитните сили на организма, а други са предназначени за стави, за отслабване, за черния дроб, за памет и т.н.
Различните продукти имат различно предназначение, като при покупка трябва преди всичко да следите те да са качествени. Необходимо е да притежават сертификат за произход, който ще ви гарантира техния безвреден състав. Ако целта е да подсилите имунната си система, бихте могли да заложите на решения като мултивитамините, омега 3 рибено масло, пробиотиците и тинктурите. Билковите чайове са също надежден начин да държите вирусите далеч от нас, като тях е удачно да ги консумирате най-вече през зимния период.

Помагат ли хранителните добавки
Много хора все още гледат недоверчиво към хранителните добавки като средство за подсилване на имунитета. Тази тенденция обаче е на път да се промени, защото по-голямата част от този вид продукти дават наистина отлични резултати. Ето как действа те:

  • подобряват общото здраве – неправилното хранене и напрегнатият начин на живот пречат на пълноценното усвояване на витамините и минералите, приемани чрез храната. С хранителните добавки можете да си набавите недостига на ценни вещества в организма;

  • помагат за лечението на някои хронични заболявания – не винаги успявате да видите добри резултати по време на консервативното лечение с медикаменти, което ви кара да потърсите алтернативен вариант, какъвто са натуралните хранителни добавки;

  • могат да се допълват като допълващо основното лечение средство – хранителните добавки могат да се приемат и комбинирано, т.е. да не се пият самостоятелно, а в съчетание с лекарствени продукти. Това се прави не само с цел повишаване на имунитета, но и за лечение на конкретни заболявания.

Какво да избягвате, за да не се отслаби имунната ви система
Не е тайна за никого, че правилното хранене е в основата на това да бъдете здрави. Но какво да правите, за да поддържате силна имунна система? Повечето изследвания доказват, че прекаляването с храни, богати на въглехидрати, бялата рафинирана захар, мазни храни и алкохол води до отслабване на имунитета. Това важи и за пакетираните храни, като чипсове, кроасани и др. Наблегнете на пресни плодове и зеленчуци, които са сезонни. Включете към менюто си храни, богати на протеини, пре- и пробиотици, като киселото мляко.

Освен здравословното хранене е добре да заложите и на промяна на някои вредни навици. Качественият сън и активните движения са от изключителна важност за здравия организъм. Приемайте големи количества течности, за да не оставяте тялото си дехидратирано и ограничете тютюнопушенето и алкохола.

Билките и хранителните добавки надграждат и допълват здравословното хранене, но не го компенсират. От Хелтстор съветват да изберете продукт, който отговаря на вашите здравословни нужди, възраст и физически статут.



Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (221)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (65)
70% Complete