Понеделник, 29 Април 2024, 07:23

Москов бесен заради побоя над д-р Маринова

3 Декември 2014, 16:37
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1708 3


Москов: Никой вече няма да бие "моите лекари", това каза здравният министър д-р Петър Москов, който бе изключително гневен в парламента днес.
Няма никакъв смисъл от свитите разходи за здравеопазване всячески да се опитваме да подобрим качеството, а моите лекари да бъдат малтретирани и бити, каза министърът пред депутатите от бюджетната, социалната и здравната комисия в парламента, които в момента на съвместно заседание обсъждат бюджетите на държавата, на Националната здравно-осигурителна каса и на Държавното обществено осигуряване.
Случаят, за който говори министър Москов е от неделя. Тогава двама роми пребиха доктор Маринова от Спешна помощ в София-област. Случката е станала в ботевградското село Врачеш.
Министър Москов подчерта, че нарича лекарите "мои" защото се смята за отговорен за здравето и живота им. С риск да предизвикам скандал това повече няма да се случи. Заради липса на окомплектовани медицински екипи там вече спешна помощ няма да пристигне без кметът да е осигурил охрана и да е гарантирал сигурността на медиците, добави Москов.
Според него проблемът с вилнеещите цигански банди е наистина много сериозен. Д-р Маринова е била бита с части от счупен мотор. Извинете ме, но наистина съм гневен, добави министърът и получи подкрепа за позицията си от депутатите в парламентарната зала "Изток". 
Екипите на "Бърза помощ" ще ходят в населени места само когато кметът на съответното село или град гарантира, че има сигурност за тях. Това заяви в емоционален тон Петър Москов."Кметът трябва да гарантира, че ще има сигурност и така ще бъде за всяко едно място. Това са цигански банди, нека бъде ясно. Не е достатъчно да бъдат осъдени, а някой на местно ниво да гарантира, че екипите ще се прибират от адресите", обяви той. 


Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 3 Декември, 17:02

    Трябва да се вземат сериозни мерки за озаптяване на такива нагли хулигани! Това не е нито първият, нито последният такъв случай. Сега много се шуми, защото, доколкото се разбра, потърпевша е д-р Ирена Маринова, голямата приятелка на бившият шеф на Сп. м. п. Ботевград _ д-р Петко Петков. Доколкото знам, тя по произход е Врачежанка, та може би се познават с нападателите? Самата потърпевша е много нахална, агресивна и груба като характер, и като човек. Възможно е, тя да е провокирала с грубото си поведение, не знам за конкретния случай. Това в никакъв случай не оправдава хулиганите, които са нападнали екипа на С. м. п. И такива, дори по-страшни случаи са се случвали на други медицински лица на такава позиция, потърпевши на работното си място от хулигани, престъпници, наркомани... От години се случваха такива неща, за които бяха информирани главни лекари и местната милиция/полиция. Но не бяха взети сериозни мерки за охрана на работещите там. Дори нямаше пазач, въпреки всичко... Работата в Спешна медицинска помощ е много тежка, стресова и ОПАСНА, РИСКОВАНА. Но несправедливо работещите там не ползват привилегии, подобни на полицаите, например?!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 3 Декември, 17:08

    Много адмирации за това, че министърът е бесен, но не мисля, че идеята му ще проработи. И и в тази и форма. Казвам го с цялото си уважение към този министър и огромното си съжаление за случилото се с д-р Маринова. За съжаление това е само един от многото случаи. Трябва виновните да се накажат и реално да си излежат присъдата.
    Боже, боже докъде стигнахме....да се пребиват лекари, които отиват да помагат....

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 3 Декември, 18:20

    Г-н Москов-като сте бесен-изпратете да се разследват всички инстанции в Ботевград-защото не само това е праблема-рибата мирише от главата-тук главата е градоначалника-той е човека който трябва да вземе мерки да бъдат защтени неговите избиратели-а не да мълчи като риба- и да защитава това малцинство-както и със случката с ЧЕЗ и всичко останало случващото се последно време в града.Нека комисия от Герб -дойде и провели всичко което става в градът ни!!!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete