Неделя, 19 Май 2024, 01:11

Мотористи от руския клуб "Нощните вълци" бяха посрещнати от "Небесните сили" МС

1 Юли 2016, 12:48
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4316 29


Близо 20 мотористи на руския клуб „Нощните вълци”, известни като рокерите на руския президент Владимир Путин, бяха посрещнати на бензиностанция „Лукойл” (над Ботевград) от представители на мото-клуб „Небесните сили” МС – Ботевград. Те идват от Троян, след което са минали през Рибарица. Малко преди 13.00ч те пристигнаха под звуците на руска рокерска песен. Пристигналите на място мотористи са само част от цялата група. Визитата е в рамките на мотомарша "Славянски свят 2016", който потегли на 23 юни от Москва в няколко лъча.

Рокерите ще минат през 12 държави, а походът ще приключи в словашкия град Нитра. В него през 863 г. отиват братята Кирил и Методий и преписват богослужебните книги на първата славянска азбука - глаголицата.

Руските мотористи  влязоха в България вчера, 30 юни, от Турция, преминаха през Созопол и Бургас. Не пропуснаха Шипка, за да се поклонят пред паметта на храбрите защитници на върха. Днес пътуват към София, за да запалят свещи в столичния храм "Александър Невски", след което ще дадат пресконференция.

Преминаването на "вълците на Путин" покрай Ботевград, е със знанието на Небесните сили” МС, които са уведомени преди три дни. Срещата бе доста емоционална, в която преобладаваха прегръдките и снимките за спомен. Председателят на „Небесните сили” МС Димитър Христов поддържа контакти с представители на „Нощните вълци”. Както традицията повелява, за преминаването по този път, нашият мото-клуб е дал съгласието си. "Колегите от Русия ни засвидетелстваха уважение, като спряха в Ботевград. Ние оценяваме това, тъй като и без това нашият град е едно от малкото места, където спират за почивка и да заредят гориво", каза balkanec.bg президентът на нашия клуб Димитър Христов. Руските братя по хоби получиха бъклица, изработена специално от майстор в Троян, пълна с ракия от запасите на "Небесните сили" МС. 
Руският рокерски клуб "Нощни вълци", който действа под патронажа на президента Владимир Путин и е щедро финансиран от Кремъл,има за цел да реализира укрепване на диалога между славянските народи, да напомни за вековната дружба, за общите страници в историята и да разпространи особеностите на руската култура и език.
 
Маршът на "Нощните вълци" е посветен на славянското единство и затова във всяка посетена страна рокерите ще засаждат липа. Дървото се смята за славянски символ. "В него стволът е общата ни история, клоните са народите, листата са хората", обясняват мотористите. У нас липата бе засадена в Троянския манастир. 
 
Рокерският клуб "Ночные волки" е създаден още по съветско време - през 1989 година.
 
 
"Нощните вълци" си имат и солиден бизнес, притежават огромен Байк център в Москва, няколко търговски компании и охранителни фирми. По различни държавни програми клубът получава и големи дотации. Само за 2015 г. сумата е 56 млн. рубли (около 1,5 млн. лева). Клубът има устав и наброява над 5 000 рокери в цяла Русия. "Нощните вълци" имaт cвoи почитатели cpeд poкepcкитe бpaтcтвa в Укpaйнa, Бeлopycия, Съpбия, Мaкeдoния, Бocнa, Гepмaния и Швeция, както и у нас.


Източник: balkanec.bg

Коментари (29)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 1 Юли, 13:04

    Смешници,не съм виждал РОКЕРИ по къси гащи.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 1 Юли, 13:07

    e toi too roker e ot VRA4E6 :D

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 1 Юли, 13:14

    #1 Моли се да не ги видиш без гащи

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 1 Юли, 13:40

    МОМЧЕТА ОТ БОТЕВГРАД, ПОЗДРАВЯВАМ ВИ ЧЕ ОТСРАМИХТЕ МАЛКО БЪЛГАРИЯ. ХОРАТА СА ТРЪГНАЛИ НА ПОХОД С БЛАГОРОДНА ЦЕЛ - ЕДИНЕНИЕ НА СЛАВЯНСКИТЕ НАРОДИ, А КАК ГИ ПОСРЕЩАТ СОФИЯНЦИ! ГОРДЕЯ СЕ С ВАС, ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 1 Юли, 14:57

    4_Tи, Да, съгласна съм с това. Добре, че не сме се изложили, както са се били и са освирквали гостите-братушки-славяни в София и в Бургас. Тоя народ е винаги разделен на противникови лагери, които се противопоставят по всеки един въпрос! С такъв прост, продажен народ няма оправия, не може да има силна държава! Отдавна хитреците са казали _ разделяй и владей.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 1 Юли, 16:56

    Много прост народ! По всеки един, дори най-малък въпрос разделени на враждуващи лагери, противостоящи. Не разбрах, какъв е проблемът, че руските рокери са ни дошли на гости като братушки-славяни-православни, бивши наши освободители и съюзници. ТОВА Е ЧЕСТ И ПОВОД ЗА ГОРДОСТ! Истината е, че когато бяхме съюзници с тях, имахме силна държава, а сега разруха, държавна абдикация, мултинационална територия-КОЛОНИЯ , жалки, безропотни слуги на западните "чакали". Браво на Путин, той е антитерорист, той пресече неоосманските мераци на Турция и даде огромна помощ за разгромяване на сатанинското чудовище "ислямска държава", рожба на знаем кои западняци и други.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 1 Юли, 17:04

    ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ В САЙТА НА BOTEVGRAD.COM ИМА НЕДОПУСКАНЕ НА ТАКОВА МНЕНИЕ, КОЕТО НАПИСАХ ТУК В КОМЕНТАРА НОМЕР 6? Уж допускаха анонимни коментари, а сега искат регистрация и не публикуват мнението ми?! ЦЕНЗУРА?!

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 1 Юли, 17:39

    Същото се отнася и за blitz.bg _ цензура, слугинаж?

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 1 Юли, 17:48

    Някои "хора" забравят,че над 90% от българския народ обичат и са признателни на руснаците.50-тина платени клакиори не могат да повлияят на братството с руския народ.Браво БОТЕВГРАД.

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 1 Юли, 19:04

    А някои хора забравят, че са неграмотни и продължават да пишат....клакИОри!?!
    НЕмам думи.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (249)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete