Четвъртък, 2 Май 2024, 13:39

"Моцартовите празници" - акцент в културния живот на Правец

5 Декември 2012, 22:57
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 1970 0


Инициативите във всички сфери на обществения живот нз Община Правец бяха отбелязвани с необходимата загриженост, подготовка и провеждане, като особено внимание бе обърнато внимание на честванията и традиционните празници от културния календар на Общината. Това каза кметът Румен Гунински по време на своя отчет за едногодишното си управление. По негови думи всички културни мероприятия, чествания събития и годишнини са реализирани с огромната подготовка учениците от училищата, децата от детските градини, исторически музей Правец и Общинска администрация.
Празникът на Правец - 16 октомври, бе реализиран в няколко дни и с различни мероприятия за различните възрасти. Традиционно бе проведен турнир по шах, табла и карти за възрастните хора, завършил с раздаването на призове и грамоти.
На 17 октомври бе прерязана лентата на една важна придобивка за децата и младите родители - Детската площадка в парка до спортния комплекс. Модерно и функционално спортно съоръжение бе подарено от почетния гражданин на Правец Г-н Валентин Златев.
Тържествено и, както всяка година с много гости бе отбелязана годишнината от рождението на Тодор Живков. „Похвално е , че историческият музей обогати с още експонати изложбената си експозиция с подаръци на Бившия Първи, получавани в качеството му на държавен глава. Именно тя бе най-посещаваното място не само в дните на годишнината, а и през цялата година”, каза кметът Румен Гунински по време на своя отчет за едногодишното си управление.
Като акцент на годината, той посочи фестивала „ Моцартови празници 2012г.”, проведен през август под патронажа на министъра на култу­рата Вежди Рашидов . Рекламата на това събитие събра в Правец известни личности на изкуството, дипломати и политици. Гунински изказа своите поздравения на фирма „ Тера Тур Сервиз” в лицето на Изпълнителния директор - Г-н Лъчезар Тодоров, и на Програмния директор - примата Христина Ангелакова, за този грандиозен проект, който реализираха и донесоха толкова положителни отзиви за Правец.
През периода 01.01.2012 г.-30.11.2012 година Общинският съвет на Община Правец е провел 12 /дванадесет/ редовни заседания, като общият брой на приетите решения e 471. Броят на решенията за 2012г. е показател, по който е видно, че до края на м. ноември 2012г. Общинският съвет е приел два пъти и половина повече решения от 2010 г., и почти удвоил решенията от 2011 г.
По думите на кмета Гунински е имало дебати,спорове и дискусии, „но именно така истински се работи и най-важното -  всички се обединяваме около важните въпроси, свързани с развитието на града и Общината. Председателят на Общинския съвет – Г-н Николай Яхов, вземаше участия във всички събрания, културни и обществени инициативи, в работата на Консултативния съвет към кмета на Общината. Съвместно обсъждахме всички възникващи  проблеми и решавахме какво да предприемаме. Заедно реализираме един успешен модел на управление”. Такава бе оценката за работата на ОбС в Правец.
 Специално внимание общинското ръководство обърна на сградата на общинската администрация през първата година на своето управление. Направена бе пълна промяна  на партерния етаж с цел всички обслужващи звена да са лесно­достъпни за гражданите. Ре­монтираха се и се преоборудваха каби­нетите, закупена бе и нова техника. Обособиха се пространства за попълване на документи и места за информация, достатъчно на брой гише­та за прием на документи за граждани. Заработи и нова система за местни данъци и такси. За 90 хил.лв. бе закупен и монтиран и генератор, за защита на техниката срещу честите спирания на тока.
 
Кметът благодари на фирмите, които даряваха средства и извършваха безвъзмездно ремонтни дейности на територията на общината. Това са:
-              На Джи Пи груп,
-              На „ Тера Тур Сервиз” ООД ,
-              На фирма „Румойл” ООД ,
-               на ДАЕСФ, и фирма АРХОНТ” ЕООД,
-               на  „Гарант-90-Цонев и сие”  и  „КАРА МЕНИДЖМЪНТ” ООД, и други.
Румен Гунински изказа благодарност към г-н Красимир Живков - Областен управител, за подкрепата и сътрудничеството, което е оказвал през цялата 2012г. Благодарност кметът на община Правец отправя също на:
-         На Районно управление полиция - за изключително доброто партнъорство в опазване на обществения ред и осигуряване на безопасността и спокойствието на населението от града и селата.
-         На Районната служба за пожарна и аварийна безопасност - за бързата им и адекватна намеса при гасенето на възникналите през лятото и есента пожари.
-         На Консултативния съвет към кмета на Общината и всички кметове и кметски наместници за това, че ми бяха подкрепа и градивна критика цяла година.
-         На училищата, детските градини и културните институции и  специално на  Историческия музей Правец, за съдействието им във всички общински мероприятия. На работещите фирми в Общината,  за запазването и разкриването на нови работни места.
-         На социалните институции – за грижата към хората от общината.
-         На всички Вас, които проявявате гражданска позиция и сте нашия коректив в действията ни като Ръководство.
 
Отчетът на кмета Румен Гунински завърши с музикален спектакъл. В него взеха участие децата от ЦДГ”Индира Ганди” с родопски танц и децата от ОДЗ”Здравец”, ученици от ОУ”Ваил Левски”. Момчетата от ГПЧЕ „Ал. Константинов” изпълниха „Пирински танц” , единадесетокласникът Никола изпълни ретро-хитът на Евгени Минчев –„Богатство”.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (208)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (59)
70% Complete