Неделя, 8 Септември 2024, 02:33

МВР откри нова телефонна линия за сигнали за пожари (Видео)

17 Юли, 11:31
(2) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 869 2



Министерството на вътрешните работи откри нова телефонна линия за подаване на сигнали за пожари по разпореждане на министър-председателя Димитър Главчев. Линията 02 901 1298 е вече активна и ще бъде на разположение денонощно за всички граждани, които искат да сигнализират за възникнал пожар. Единният телефон за спешни случаи 112 продължава да функционира и също може да се използва за подаване на сигнали.

Премиерът Главчев обяви тази нова мярка пред Народното събрание, като подчерта, че координацията между институциите в борбата с пожарите ще бъде значително подобрена. В тази връзка, оперативният щаб, сформиран от премиера, също е мобилизиран. Главчев увери народните представители и българските граждани, че борбата с пожарите е приоритетна задача на правителството в момента. Той също така заяви, че ситуацията в страната е овладяна, въпреки извънредното положение.

В гасенето на пожарите ще се включат два хеликоптера от Чехия, а Румъния също е готова да предостави подкрепа. Премиерът изрази специална благодарност към екипите на пожарната, държавните горски стопанства, военнослужещите и доброволците за тяхната навременна намеса при локализирането и овладяването на пожарите. Главчев акцентира върху сериозното натоварване на огнеборците, които са се сблъскали с над 260 пожара на площ над 60 000 декара от началото на годината, а само за последната седмица са регистрирани над 50 пожара с обхват 40 000 декара.

Премиерът призова всички български граждани да проявят необходимата грижа при контакт с природата и да вземат разумни мерки в тези екстремно високи температури, за да опазят природното богатство на България, както и живота и здравето на гражданите.






Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (2) (3)
    1. добавен от: Анонимен 18 Юли, 09:07

    МВР не може да открива престъпници- открива тел.линии.

  • Отговори (2) (3)
    2. добавен от: Анонимен 18 Юли, 11:52

    Това им е силата, у толкова си могат, иначе пари се получават без лимит.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (11)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (11)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (65)
70% Complete
Не (228)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (20)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (65)
70% Complete
Всички са маскари. (105)
70% Complete