Петък, 26 Април 2024, 15:08

На Благовещение кандидатите на ПП-ДБ се срещнаха със съмишленици в Елин Пелин; Д-р Симидчиев се включи в кампанията по кръводаряване (ВИДЕО)

25 Март 2023, 17:55
(1) (1)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 696 0


Навръх големия християнски празник Благовещение, водачът на листата на „Продължаваме промяната - Демократична България“ в София-област - д-р Александър Симидчиев, се включи в кампанията по кръводаряване в община Елин Пелин под надслов: „Ден, който има смисъл! Дари кръв! Спаси живот!“. След като премина през предварителния медицински преглед, д-р Александър Симидчиев, който като лекар най-добре от всички знае, че кръводаряването е безценно и висша степен на хуманност, дари кръв по време на предизборната си обиколка в Елин Пелин.

Непосредствено преди това, д-р Симидчиев и лидерът на „Да, България“ Христо Иванов, имаха възможност да разговарят с хората в Елин Пелин по темите за здравеопазването и бъдещото управление на страната. Симидчиев определи три основни приоритета в здравеопазването, които ще следва обединението ПП-ДБ при спечелването на изборите на 2 април.

„Първият ни приоритет е да не се разболяваме; децата ни да бъдат максимално здрави и жизнеспособни, а за да се реализира, трябва да се спазват двата основни стълба - превенция и профилактика. На второ място слагам организацията на здравеопазването в болничната помощ, защото това е една от най-болните теми за всички българи, но е важна и по отношение на изразходването на публичните средства. На трето място идват лекарствата, техните цени и наличност“, каза д-р Симидчиев.

Лекарят обяви, че здравеопазването не трябва да се разглежда като отделна система, а е твърд привърженик на философията „Здравеопазването във всички политики“. Той даде пример с това, че една от държавите с най-достъпно здравеопазване (до 15 минути) е с най-малко болници. „Болничната политика е свързана и с инфраструктурата, което означава, че е част от регионалната политика. И това е само един прост пример“, коментира той.

Александър Симидчиев сподели, че при обиколките си в най-големия по територия избирателен район – Софийска област, и градове като Самоков, Ботевград, Златица, Етрополе и други е видял много дисбаланси във функционирането на системите. „Една от най-важните ни политики ще бъде децентрализацията на финансите, така че парите да се връщат на местата, където те се генерират и да се използват най-полезно за местните жители, а не някой да решава централно какви средства да се разпределят“, коментира Симидчиев.

Христо Иванов бе категоричен, че най-добрият шанс за трайно, стабилно и реформаторско правителство, с което България да тръгне напред, е подкрепата за обединението между “Продължаваме промяната” и “Демократична България” с номер 12 в бюлетината. Той подчерта, че обединението е част от решението, а не от проблема и вече е доказало готовността си да разговаря с останалите политически партии за най-важните национални приоритети пред страната. “Време е България да има правителство, което може да я задвижи напред. Пред нас има огромни възможности, които искаме да използваме. За да го направим, ни трябва силата на избирателите и ние ще направим всичко възможно да има правителство, което прави реформи”, каза Иванов на срещата с привърженици и симпатизанти от Елин Пелин.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!







Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Ако искате да споделите и Вашето мнение, трябва да се регистрирате или да влезете с профила си.
Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete