Четвъртък, 2 Май 2024, 17:28

На крачка от олимпийските квоти останаха българските таекуондисти в Елин Пелин (ГАЛЕРИЯ)

11 Март, 11:22
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 894 0


Християн Георгиев (58 кг), Митко Джордев (68 кг), Александра Георгиева (49 кг) и Мартина Атанасова (57 кг) представиха България на олимпийските квалификации за Зона Европа, които се проведоха в Елин Пелин през изминалия уикенд.

Преди началото на състезанието Българската федерация по таекуондо представи националния отбор, който се състезава за място на Олимпиадата в Париж 2024 година. Събитието беше открито от председателя на БФ Таекундо и първи вицепрезидент на Европейския таекуондо съюз Слави Бинев, в присъствието на кмета на град Елин Пелин Ивайло Симеонов и други знаменитости от българския спорт.

Първият ден на квалификациите не донесе успех за българските участници. Мартина Атанасова в категория 57 кг се представи добре, побеждавайки в първия кръг, но след труден мач в третия кръг загуби и не се класира за полуфиналите. Александра Георгиева в категория 49 кг също не успя да премине в следващия кръг поради контузия.

Втория ден донеси поводи за гордост, но и малко яд от пропусната възможност за спечелване на олимпийските квоти. Двамата български представители във втория ден на олимпийската квалификация, въпреки доброто си представяне, не успяха да спечелят квота за олимпиадата. В категория до 58кг. Християн Георгиев в първата си среща срещу финландеца Нико Саарниен отстъпи с 0:2. В категория до 68кг. Митко Джорджев спечели първия рунд срещу норвежеца Себастиа Тюн, но в другите два допусна загуба и в крайна сметка отстъпи с 1:2.

В крайна сметка страхотната българска публика видя невроятни битки, а българите останаха на крачка от квота на Европейската Олимпийска Квалификация в Елин Пелин .


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (208)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (60)
70% Complete