Събота, 27 Април 2024, 23:44

На церемонията „Достойните българи“ актьорът Филип Буков с награда от "Елаците-Мед"

28 Март, 15:30
(1) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 2626 0


За 21-ви път вестник „24 часа“ организира церемонията „Достойните българи“, на която бяха наградени 43-ма смели мъже, жени и деца. Всеки един от тях извършил геройство, за да помогне на хора в беда. Геотехмин ООД традиционно подкрепя инициативата на медията, защото смята, че добрите дела трябва да се показват и да бъдат за пример на всички.

В края на миналата година актьорът Филип Буков спаси майка и бебе на пешеходна пътека в София, препречвайки пътя на камион със своя мотор. За смелата си постъпка той получи отличие от името на Група ГЕОТЕХМИН от инж. Васил Шишков, директор на рудодобивния комплекс Елаците-Мед АД.

„Аристотел е казал, че храбростта е основната добродетел. За 10 секунди са спасени два човешки живота. Щастлив съм, че връчвам наградата на един млад български актьор, част от чийто живот е добруването. Той е пример за всички!“, каза инж. Шишков.

Достойните българи са хора с големи сърца, направили добрини на непознати, хора борещи се за благородни каузи, в които дълбоко вярват, за да направят своето населено място или страната едно по-добро място за живеене.

„За съжаление, това, което наблюдавам в нашето общество, е, че много по-често ни обединява омразата, а не любовта. И това говори, за една некроза в обществото. Прътът, който може да сложим в колелото на злото, освен това, което правим, са благодарността и поощрението. Защото, когато нечие добро бъде поощрено, човек няма да се замисли дали да го стори отново, а ще го направи. Когато някой ти благодари за нещо, той стопля сърцето ти, душата ти, на теб ти е приятно и утре отново няма да се поколебаеш“, каза актьорът Филип Буков.




Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Ако искате да споделите и Вашето мнение, трябва да се регистрирате или да влезете с профила си.
Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete