Петък, 3 Май 2024, 13:24

Над 100 експерти по СПИН имало в падналия самолет над Украйна

18 Юли 2014, 08:40
(0) (0)
Свят - Новини
Прочетена: 1220 0


Според официални данни на Малайзийските авиолинии в падналия над Украйна граждански самолет е имало 298 души. 154 от тях са холандски граждани, съобщи АФП. Сред жертвите са и 27 австралийци, 43 граждани на Малайзия (включително 15-членният екипаж), 12 индонезийци, както и четирима белгийци, деветима британци, четирима германци, трима филипинци, един канадец. Не е изяснена националността на 47 от загиналите.
Около сто учени и лекари, експерти по проблемите на СПИН, са били на борда на самолета, предаде Ройтерс, позовавайки се на австралийските медии.

По-рано бе съобщено, че група експерти, намиращи се на борда на разбилия се самолет, са пътували за конференция на Международното общество по СПИН в Мелбърн, насрочена за 20 юли.
Сред загиналите в катастрофата е бил и бившият председател на организацията – холандецът Юп Ланге.
В самолета е пътувал и прессекретарят на Световната здравна организация Глен Томас.
Самолетът „Боинг 777“, летящ по линията Амстердам – Куала Лумпур (полет MH17), изчезна от екраните на диспечерите в 16,20 ч. вчера.
Киев и властите в самопровъзгласилите се народни републики в тази част на Украйна се обвиняват взаимно за катастрофата на пътническия самолет.

След катастрофата няколко големи авиопревозвачи от Европа, включително „Луфтханза“, „Ер Франс“, „Бритиш еъруейз“, „Аерофлот“, „Алиталия“, решиха да спрат полетите си през въздушното пространство над Източна Украйна.
Същевременно и Европейската организация за безопасност на въздухоплаването („Евроконтрол“) нареди въздушното пространство над Украйна да бъде затворено за граждански полети.

Източник: http://vesti.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (210)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete