Сряда, 8 Май 2024, 06:02

Над 100 ученици кандидатстват за стипендии от ЧЕЗ

17 Декември 2017, 20:23
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1503 0


Резултатите от първи кръг на състезанието „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ ще бъдат обявени до 22 декември на сайта www.stipendiant.com

Над 100 дванайсетокласници от 17 професионални гимназии се явиха на първи кръг в конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“. Те отговаряха на онлайн тест от 60 въпроса в продължение на 45 минути на 15 декември. Резултатите ще бъдаг публикувани на сайта www.stipendiant.com до 22.12.2017г. Тогава ще стане ясно и кои ученици продължават във втория регионален кръг.

Конкурсът „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ е ориентиран към учениците от XII клас на техническите професионални гимназии на територията на Западна България. Той се провежда под патронажа на Карел Крал – регионален мениджър на Групата ЧЕЗ за България, и е включен в графика за провеждане на националните състезания по професии през учебната 2017-2018 г. на Министерството на образованието и науката.

Чрез конкурса гимназистите кандидатстват за стиндендия от ЧЕЗ в размер на 100 лева месечно за втория учебен срок на учебната 2017-2018 г. Освен нея победителите ще получат правото да кандидатстват с оценката от третия национален кръг на конкурса във висши учебни заведения – Технически университет-София, Колежа по енергетика, електроника към ТУ-София и Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“ и ВТУ „Тодор Каблешков“. Задължително условие за използване на преференцията е успешно положена матура.

Състезанието „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ е част от политиката на компанията да насърчава развитието на професионалното образование в България. ЧЕЗ е една от първите компании, които подкрепиха дуалното обучение по електротехника, като от началото на настоящата учебна година ЧЕЗ съдейства за обучението на бъдещите електротехници в четири паралелки в градовете София и Плевен. Целта на компанията е да осигури подходяща среда и да даде възможности за професионално и личностно развитие на младите хора, за да останат да се развиват в България.

Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ЧЕЗ Разпределение

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (220)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (65)
70% Complete