Неделя, 19 Май 2024, 22:40

Над 20 групи от България ще се включат в Кукерския фестивал "На гости у Шопско" в гр. Елин Пелин

6 Март 2023, 14:41
(1) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 979 1


На 11-ти март, събота, в 10,00 ч. в гр. Елин Пелин ще бъде открито VII-то издание на традиционния кукерски фестивал НФМИ „На гости у Шопско“. Фестивалът ще се проведе на пл. "Независимост".

Историята на фестивала показва, че през годините назад той винаги се е радвал на голям интерес от страна на публиката, за което допринася и гостоприемството на шопите.

Над 20 групи от цялата страна ще дефилират на 11-ти март (събота) на центъра на град Елин Пелин пред жителите и гостите на общината. Тази година фестивалът на маскарадните игри ще покаже богата палитра от участници в обредните костюми, направени от животински кожи, които ще представят българската обредност, наследена и запазена през вековете. Чановете засилват магическия заклинателен ефект на кукерите, чрез който плашат и гонят всички зли сили. В карнавалните изяви, публиката ще има възможността да се наслади на пищния кукерски маскарад и автентични ритуални игри и сцени.

Заповядайте в събота – 11 март от 10:00 ч. на площад „Независимост“, гр. Елин Пелин, където ще може да видите различни и впечатляващи маскарадни игри от пъстрия фолклор на цяла България.

Специален гост на празника ще бъде "Музикално-танцова формация 7/8".




Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (4) (1)
    1. добавен от: Анонимен 7 Март, 09:20

    Поредния цирк подготвен ни от кмето-червени гащи.А стария водопровод дупките по пътищата завода за пластмаса нека ни тровят живота.Кучетата по площада сигурно са реклама за кукерските шоу. ВРЕМЕ Е ТОЗИ КЛОУН ДА СИ ХОДИ.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (253)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (71)
70% Complete