Събота, 15 Юни 2024, 03:24

Над 25 души се включиха в прехода до „Мечите дупки“ в с. Липница

3 Октомври 2022, 11:04
(0) (2)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1491 2


Над 25 ентусиасти участваха в прехода от местност „Желязна вода“ до пещера „Очите“ в село Липница, организиран от Общинско предприятие „Туризъм“. Разходката се състоя на 1-ви октомври /събота/ и бе част от инициативите на ОП „Туризъм“ по повод Световния ден на туризма.

Групата тръгна от стартовата точка – местност „Желязна вода“ в 09:00 часа. Първата част на прехода включваше посещение на Голям Липнишки водопад /Скочи вода/, т. нар „Лунен календар“, Меча поляна и пещера „Водна пещ“. Поради не достатъчното количество валежи в този сезон, водопад „Скочи вода“ бе пресъхнал.
Вторият етап от прехода обхвана три от най-атрактивните пещери в района –„Проходна“, „Очите“ и „Козарника“.
Общинско предприятие „Туризъм“ изказва благодарност към водача на групата – Момчил Узунов и към всички туристи, които взеха участие в прехода.

Припомняме, че по пътеката към пещера „Очите“ има изключително стръмен участък, през който следва да се преминава с повишено внимание и не е подходящ за деца. Районът е естествено местообитание и на змии от вида Пепелянка, като в рамките на прехода, групата се натъкна на 3 броя. Влечугите не са опасни, ако не бъдат застрашени.
Призоваваме желаещите да посетят района на пещера „Очите“ по собствена инициатива, да бъдат добре подготвени и бдителни!Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

 • Отговори (2) (3)
  1. добавен от: Вако 3 Октомври, 16:00

  Вместо да ги беха събрали на некоа горска поляна сас убава музика, скари, пииване и забавления та да се опознаат ората те ги карат да се трепат аман от щуротия,абе луд умора нема.

  • (1) (1)
   1. добавен от: Анонимен 3 Октомври, 20:23

   Какво означава: Ни вако, ни тако? Вако да отговори!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (2)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (15)
70% Complete
Не (32)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (3)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (7)
70% Complete
Всички са маскари. (11)
70% Complete