Събота, 11 Май 2024, 18:01

Над 250 участници в предстоящото девето издание на „Моцартови празници Правец 2013”

9 Юли 2013, 15:58
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 5485 0


Днес от 14.00 часа в офиса на Сдружение "Моцартови празници Правец`04 се проведе пресконференция по повод откриването на Деветото издание на музикалния фестивал „Моцартови празници Правец 2013”. В пресконференцията участваха: Христина Ангелакова - председател на сдружение „Моцартови празници-Правец`04 и  Лъчезар Тодоров – изпълнителен директор на “ТЕРА ТУР СЕРВИЗ” ЕООД
Пред представителите на медии от региона Христина Ангелакова представи тазгодишната програма на Моцартовите празници и насочи вниманието към основните акценти и участниците в събитията. Тя сподели, че основен акцент в Музикалния фестивал тази година е специална програма за деца и възрастни. На 17 август от 11.00 часа на сцената на езерото пред хотел Риу Правец Ризорт ще бъде представена операта за деца "Бастиен и Бастиена" от Моцарт с камерен оркестър на Държавната опера Русе под диригенството на Георги Патриков. Финалният акорд на фестивала ще бъде сложен с традиционния галакоцерт "В. А. Моцарт - класика, рок и джаз", в който ще прозвучат увертюри, арии, дуети, хорове, музикални фрагменти и джаз и рок вариации. В концерта ще вземат участие Беса Лугички (Косово), Илиана Михайлова, Кирил Манолов, Деян Вачков, Марио Чанг (Канада), Рафи и много други. Ангелакова изрази оптимизъм за развитието на фестивала и превръщането му в конкурентна дестинация, която ще привлече зрители не само от региона и страната, но и от чужбина, благодарение на волята и подкрепата на община Правец, на генералния спонсор “ТЕРА ТУР СЕРВИЗ” ЕООД и всички останали спонсори.
Лъчезар Тодоров, който е и председател на управителния съвет сподели, че "Както миналата година Тера Тур ще участва в организацията с предоставянето на финансови средства за техническото обезпечение на фестивала,което е доста сериозно - изграждане на сцена , осветление, озвучаване и настаняване на участниците, които са повече от 250 души".
Билетите за  "Моцартови празници Правец" са със символична цена от 10 лева. Музикалния фестивал "Моцартовите празници Правец" ще може да бъде наблюдаван и без билети, но няма да бъдат гарантирани места. Специалната програма за деца ще бъде с вход свободен.
Деветото издание на „Моцартови празници Правец 2013” ще се проведе от 15 до 18 август 2013. Фестивалът е включен в националния културен календар на Министерство на културата.
Лъчезар Тодоров отправи молба за активна подкрепа - "Ще бъдем благодарни на всяка една фирма, на всеки един човек, който подкрепя тази кауза".
Очаквайте интервю с Христина Ангелакова - председател на сдружение „Моцартови празници-Правец`04 в следващия брой на вестник "Балканец" !


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (232)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (132)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (49)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (67)
70% Complete