Петък, 3 Май 2024, 21:48

Над 400 души в Етрополе се включиха в пролетното почистване на 22-ри април - Денят на земята

22 Април, 22:23
(2) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 1556 0


Инициативата, организирана от Община Етрополе, е по повод Деня на Земята, който отбелязваме на 22 април.

В пролетното почистване днес се включиха над 400 души - служители от общинска администрация, представители на всички обществени институции - училища, детски градини, детската ясла, читалища, кметствата в селата, здравни заведения, спортен център, Центъра за социална рехабилитация и интеграция, Центъра за обществена подкрепа, ТД „Туризъм, спорт и екология Етрополе”, ТД „Старопланински турист“, „Клуба на миньора и минното дело при Елаците-Мед - Етрополе“ и други граждани. За всички бяха подсигурени ръкавици и чували за събиране на отпадъците.

Събитието е част от участието на Община Етрополе в съревнованието за титлата Община #БезОтпадъци като част от кампанията „Искам да съм полезен…Рециклирай ме!” на сдружение BG Бъди активен в партньорство с НСОРБ.
Личен пример даде кметът инж. Владимир Александров, който участва в почистването на района от разклона за с. Рибарица до разклона за манастира „Св. Троица“.

Кампанията по почистването обхвана територии както в самия град, така и на всичките му изходи, включително районите на Правешкия връх, вилните зони „Рибарица“, „Рибарника“ и „Язовира“, екопътеката към манастира, пътя за хижа Стражата. Общо 2т 580 кг. пластмасови, хартиени и всякакъв друг вид отпадъци бяха почистени, събрани в чували и извозени до регламентираните за целта места.

Община Етрополе даде нагледен пример, че отговорността към природата и чистата и приветлива околна среда са сред водещите й приоритети. Чрез организирането на подобни инициативи, администрацията цели да приобщи пряко всички граждани в дейността по опазване чистотата и красотата на родния край.

снимки: Иван Пеев



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Ако искате да споделите и Вашето мнение, трябва да се регистрирате или да влезете с профила си.
Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (211)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete