Събота, 18 Май 2024, 23:01

Над 50 доброволци се включиха в кампанията „Капачки за бъдеще”,

27 Октомври 2017, 21:33
(2) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2330 1


Близо 50 доброволци се отзоваха в кампанията „Капачки за бъдеще”, организирана в помощ на благотворителна инициатива за подпомогне закупуването на нови кувьози за болниците в малките градове на страната. Майките от Ботевград ще настояват такъв да бъде закупен и за общинската болница в Ботевград. Кампанията сега ще окаже помощ на болницата в Червен бряг, съобщиха Галя Дикова и Радослава Младенова, организатори на инициативата в Ботевград.

Днес от 16.00ч започна събирането на  капачките във фоайето на НЧ ”Христо Ботев”Ботевград. Сред доброволците са граждани и учреждения.  Това са учениците от първи до 4-ти клас на ОУ ”Св.Св. Кирил и Методий” Ботегврад с класни ръководители Маргарита Микова, Иванка Муканска, Димитринка Джуранова, Цетелина Тончева и преподавателите от Център за училищна подготовка Милена Николова и Петя Христова. В кампанията се включиха от ОУ "Отец Паисий" Врачеш, ОУ "СВ.СВ. Кирил и Методий" Скравена, отделни ученици от ОУ ”Никола Вапцаров”, класове от  ПГТМ „Христо Ботев”, детските градини ”Славейче” и „Слънце”, от ППМГ ”Акад. проф. д-р Асен Златаров, "ИМИ България" и "КиН Форест.

Най-много капачки събраха и донесоха служители от бензиностанция "Шел” - Разлив, Ябланица и Тетевен. С добра воля в предаването на капачки се включиха още и родители на деца, които са били в кувьоз, служители на ТД на НАП-клон Ботевград.

Предадени са повече от 220 кг капачки. Продължаваме инициативата като събраните капачки могат да се предават в Дрогерия "Здраве", ж.к. Васил Левски при Сашка Багдатова.

 В края на деня събраните капачки бяха натоварени в микробус, с който утре те ще бъдат превозени до национален стадион „Васил Левски” в София.



Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (5) (0)
    1. добавен от: Анонимен 28 Октомври, 10:22

    Ние също събираме в къщи и предаваме.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (249)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete