Четвъртък, 2 Май 2024, 05:35

Над милион и половина лева за чистота за 2016г.

25 Януари 2016, 10:53
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1564 24


1 520 600 левa са заложените средства в дейност “Чистота” в общинския бюджет за 2016 г. Те са част от средствата във Функция „Жилищно строителство. БКС и опазване на околната среда”. За тази функция са планирани общо 3 милиона 524 хиляди и 700лева. Дейностите ще се финансират от местни приходи и от приходите от такса битови отпадъци.
 
Ето и останалите заложени средства, които ще бъдат необходими в дейността на новото Общинско предприятие „Благоустройство и комунално стопанство” (БКС):

За дейност „ Управление на дейностите по отпадъците” – 329 400 лв.
За дейност „Озеленяване” са заложени 50 100 лв.
За „Осветление на улици” са предвидени 161 хил.лв.
За дейност „Други дейности по опазване на околната среда” – 68 хил.лв.
За „Изграждане, ремонт и поддържане на уличната мрежа” са планирани 394 хил.лв.
 
Функция „Жилищно строителство. БКС и опазване на околната среда” включва още дейност „Водоснабдяване и канализация”, за която са предвидени 385 хил.лв.
За дейност „Други дейности по жилищното строителство, благоустройство и регионално развитие” са планирани средства в размер на 611 хил.лв., в.т.ч капиталови разходи 570 хил.лв

Източник: balkanec.bg

Коментари (24)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 25 Януари, 12:11

    Колко са заложени за нов водопровод?

  • 2.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 25 Януари, 14:50

    към 1, за нов водопровод на Ботевград в медиите вече съобщиха, че са заложени 205 хил.лв.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 25 Януари, 15:02

    Е нали беше по 30пил. на месец , сега кво стана ?

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 25 Януари, 15:32

    Разликата до 30 000 ще бъде наместена дето трябва.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: анонимен 25 Януари, 17:02

    Защо не се публикува никога крайния резултат, тоест дадени с документ,толкова пари за... които да ги видиме във форума ние не виждаме никога къде отиват тия пари или в месната преса, ние трябва да виждаме къде отиват тия общински пари това са нашите пари. Нека някой да ми каже, че на частно ниво незнае за какво е дал на някой пари или е дал на някой пари да му купи хляб без да му поиска бележка, тази аномалия никой да не поиска сметка, какво се случва с нашите пари говори, че Ботевград е населен с двукопитни които притежават само условни рефлекси, уж има съветници, нека да излезе един и каже кога е поискал сметка от общината да прегледа документация и т.н. т

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 25 Януари, 17:16

    Г-н кмете, кажете ,но с цифри, каква е общата задлъжнялост на общината: очакваната външна такава и вътрешната такава: напр. на ВиК, МБАЛ? Нещо се замълча какво стана с глобата около трансформирането на бившата Съдебна палата в Исторически музей – там имаше сума за изплащане около 120 хил.лв.? Мисля ,че и сумата за изплащане на Травъл медия груп е около 160 хил.лв без лихвите. Очакваните неприятности около Регионалното депо: визираме далаверите около извозването на пръстта от котлована? Г-н кмете, свикнете като говорите да използвате цифри или пък счетоводител до вас да посочва конкретни данни, така че да се разберем. Не може фактите да се показват в описателен вид, а не в цифрово изражение. Оставете разказите за даскалиците и коментарите в Балканец.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 25 Януари, 17:22

    Специално за сметосъбирането тези пари няма да стигнат до никъде.Още преди направих сметка,че само фонд "Работна заплата" за боклукчиите на БКС-то ще бъде около 15 000 лева.А от там до 27 хил.лева както излиза от сметката остават 12 хил.за кофи,машини,гориво и такси за сметището.Няма как да стигнат.
    Според мен първо трябваше да се направи работна карта(колко боклук,колко съдове,колко машини в какъв период ще събират боклука),транспортна схема и тогава да се определят служители и бюджет.Ако има такава моля покажете я защото излиза,че се очертава икономия от по-малко от 3 хил.лева на месец и по-малко от 36 хил.лева на година.А това за един общински бюджет е нищо.

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 25 Януари, 17:27

    Хайде сега в скоро време за да покажете,че сте по-добри от стария кмет публикувайте график за ремонт на пътната мрежа-във време и квадратури,а не общо по улици.За да ни стане ясно колко пари отиват на квадратен метър.

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 25 Януари, 17:28

    Още един въпрос, г-н кмете, работата на дадено ново управление, в случая на новата общинска управа, се познава по „сефтето” – в случая с първата сключена търговска сделка. Как допуснахте първата общинска поръчка – гориво за общината и Депото за отпадъци – да бъде спечелена от Марин Захариев – Цеки? Наистина, той даде оферта с цена на горивото 6% по-ниска от тази на Лукойл, но вие вече имахте данни (или трябваше да ги имате) за цените на Марешки за продаваните горива за МПС и трябваше да ги вземете впредвид при сключване на сделката. Как хваленият от вас зам.кмет Б.Борисов , ръководител на комисията за прием и разглеждане на офертите не се досети и не реагира по подходящ начин , а приехте безропотно , включително и в ОбС, офертата на упоменатия бизнесмен? Вие в общината и в групите общински съветници на ГДБОП и ГЕРБ нямахте ли икономисти, ама не "менте" такива, а истински, с които да се консултирате и да избегнете първия гаф? Или след 3-4-ия съветник запълнихте групите с „пълнеж”?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (206)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (127)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (59)
70% Complete