Вторник, 23 Април 2024, 20:39

Наказаха Балкан с два мача без публика заради саморазправа на фен със съдиите

16 Май 2022, 23:49
(0) (1)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2316 13


Огромен скандал се разрази в навечерието на третия мач от полуфиналите в НБЛ между Левски и Балкан. Дисциплинарно-административният съвет наказа "зелените" с два мача пред празни трибуни заради инцидент по време на почивката на втория двубой от серията в Ботевград.

Причината за солената санкция е "зрителска саморазправа чрез употреба на физическа сила с длъжностно лице", става ясно от решенията на ДАС.
Това означава, че Балкан може и да няма домакински мач пред публика до края на сезона в зависимост от развитието на сериите. Решението може да се обжалва в едноседмичен срок.

Клубът е и глобен с парична сума, а ето какво още пише в доклада:

"ДАС се запозна и с доклада на София Масларова за мача между Балкан и Левски от 14 май в Ботевград. Съветът реши:

„Налага на БК „Балкан“ имуществена санкция в размер на 200 (двеста) лева на основание чл. 40 т.4 от ДАП на НБЛ във връзка с чл.7 от „Правила за провеждане на държавно първенство мъже – НБЛ“ за неизправни измервателни уреди в среща № 4 (Плейоф – полуфинали) между отборите на БК „Балкан“ и БК „Левски“, проведена на 14.05.2022 г.
На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Според доклада на дежурния представител на БФБ, на два пъти по време на срещата е имало проблем с измервателните уреди, като при подновяване на играта, времето е стартирало на пулта за управление, но на часовниците не се е отразило изтичането на десет секунди, като това се е коригирало със закъснение, което е нарушение на чл.40 т.4 от ДАП на НБЛ и чл.7 от Правилата за провеждане на държавно първенство мъже – НБЛ. С решение от 09.02.2022, ДАС отправи указание до БК „Балкан“ да бъдат отстранени нередовностите на измервателните уреди. Предвидената имуществена санкция в чл.40 т.4 от ДАП на НБЛ е до 500 лева. Предвид това, че има отправено предупреждение и все още са налице нередовности, ДАС налага санкция в размер на 200 (двеста) лева.

Налага на БК „Балкан“ имуществена санкция в размер на 1000 (хиляда) лева и провеждане на следващите 2 (две) домакински срещи на клуба пред празни трибуни на основание чл. 37 т.3 от ДАП на НБЛ за зрителска саморазправа чрез употреба на физическа сила с длъжностно лице в среща № 4 (Плейоф – полуфинали) между отборите на БК „Балкан“ и БК „Левски“, проведена на 14.05.2022 г.

На основание чл. 27 от ДАП на НБЛ, решението по т.2 подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяване за същото.

Мотиви: Според рапорта за инциденти на дежурния представител на БФБ г-жа София Масларова и рапорта за инциденти на старши-съдията Мартин Хорозов, по време на почивката между втора и трета четвърт на срещата, докато съдиите Мартин Хорозов и Стедан Стефанов са се отправяли към съдийската стая, същите били пресрещнати от фен на БК „Балкан“, който блъснал с ръка главата на съдията Стефан Стефанов. Това се явява нарушение чл.37 т.3 от ДАП на НБЛ. Предвидените наказания в чл.37, т.3, от ДАП на НБЛ се прилагат кумулативно, поради което при нарушаване на разпоредбата се налагат както имуществена санкция в размер до 5000 (пет хиляди) лева, така и принудителна мярка от 2 (две) до 5 (пет) срещи лишаване от домакинство или от 2 (две) до 5 (пет) домакински срещи пред празни трибуни. Като се запозна с рапортите на дежурния представител на БФБ – София Масларова и старши-съдията Мартин Хорозов, ДАС на НБЛ налага на БК “Балкан“ мярка – провеждане на следващите 2 (две) домакински срещи на клуба пред празни трибуни, като кумулативно с това налага и имуществена санкция в размер на 1000 (хиляда) лева.

Налага на БК „Балкан“ имуществена санкция в размер на 500 (петстотин) лева на основание чл. 40 т.14 от ДАП на НБЛ във връзка с чл. 26 от „Правила за провеждане на държавно първенство мъже – НБЛ“ за неосигуряване на достатъчна охрана за среща № 4 (Плейоф – полуфинали) между отборите на БК „Балкан“ и БК „Левски“, проведена на 14.05.2022 г.

На основание чл. 27 от ДАП на НБЛ, решението по т.3 подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяване за същото.

Мотиви: Според рапорта за инциденти на дежурния представител на БФБ г-жа София Масларова и рапорта за инциденти на старши-съдията Мартин Хорозов, по време на почивката между втора и трета четвърт на срещата, докато съдиите Мартин Хорозов и Стедан Стефанов са се отправяли към съдийската стая, същите били пресрещнати от фен на БК „Балкан“, който блъснал с ръка главата на съдията Стефан Стефанов. Последните събития са се случили в момент, в който би следвало съдиите да бъдат съпровождани от охрана към съдийската стая, с оглед предотвратяване на подобни инциденти, което задължение на клуба домакин е заложено в разпоредбата на чл. 26 от „Правила за провеждане на държавно първенство мъже – НБЛ“, като спрямо докладите на г-жа София Масларова и г-н Мартин Хорозов, охраната се е появила едва след настъпване на инцидента, което води до извода, че не е била осигурена достатъчна охрана за обслужване на срещата. Това се явява нарушение чл.40 т.14 от ДАП на НБЛ. Предвидената имуществена санкция в чл.40, т.14, от ДАП на НБЛ е в размер до 1000 (хиляда) лева. Като се запозна с рапортите на дежурния представител на БФБ – София Масларова и старши-съдията Мартин Хорозов, ДАС на НБЛ налага на БК “Балкан“ имуществена санкция в размер на 500 (петстотин) лева.“

Източник: bgbasket.com

Коментари (13)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 17 Май, 00:02

    Кой е бил?

    • (11) (0)
      1. добавен от: Анонимен 17 Май, 07:12

      Който е бил, сега да го санкционират него. Да плати санкцията на "Балкан". Аман от олигофрени! Примати слезнали току-що от клона.

    • (5) (5)
      2. добавен от: Анонимен 17 Май, 08:07

      няма страшно,кмета ще плати, знаеш с чии пари :wink:

    • (3) (3)
      3. добавен от: Анонимен 17 Май, 08:30

      Ще стане страшно, ако ти платиш, защото си тарикат!

  • Отговори (13) (3)
    2. добавен от: Анонимен 17 Май, 01:44

    Нищо ново под слънцето. Селяни се вживяват като биткаджии на мачове, после подсмърчат в булсан на 600лв.

  • Отговори (12) (0)
    3. добавен от: Фф 17 Май, 06:53

    Знае се кои са проблемните лица,да ги съдят за хулиганство по бързата процедура и да се приключва, все заради едни и същи ще си патим.

    • (2) (1)
      1. добавен от: Анонимен 17 Май, 16:15

      Като се знаят, защо вие от фен клуба не се саморегулирате? Ами само вдигате рамене? Утре ще наръгат някой съдия ,щото е отсвирил грешно и вие пак ще си измиете ръцете. Тези изпълнения не са от вчера и от оня ден. На всеки мач, било футболен или баскетболен са все там с маски, димки и знамена. До кога ще държите сметка на обществото за собствените си издъннки?

  • Отговори (11) (9)
    4. добавен от: Анонимен 17 Май, 07:19

    ДОКОГА ОБЩИНАТА ЩЕ СПОНСОРИРА ОТБОР ОТ СБИРОТЪЦИ СЪС ЗАПЛАТИ ОТ ПО 10 000ЛВ БОРЕЩ СЕ ЗА ТРЕТО МЯСТО? СЪС ПОДРАСТВАЩИТЕ МЕСТНИ ИГРАЧИ ЩЕ СЕ БОРИМ ЗА ЧЕТВЪРТО МЯСТО НО ТЕЗИ МОМЧЕТА ИМАТ СЪРЦА И ЩЕ СЕ РАЗВИВАТ

  • Отговори (14) (6)
    5. добавен от: Анонимен 17 Май, 07:24

    Веднъж на 20г шампиони и вечно трети или втори. Защо и аз питам се дават тия пари на играчи за трето място а подрастващите от школата на Балкан си плащат и за чорапите. Срамота със тези момчета може да сме на 4 или 5 място но на 1/3 от разходите за тези измислени играчи в момента

    • (7) (6)
      1. добавен от: Анонимен 17 Май, 08:37

      Ти малко дете ли си, та искаш първото място и никакви други? Второ и трето място не е ли победа?

    • (0) (1)
      2. добавен от: Анонимен 17 Май, 14:41

      Много вярно #5

  • Отговори (5) (0)
    6. добавен от: Анонимен 17 Май, 08:48

    Другия път с тупаница мераклийската да се знае за кво сме наказани, не да ги бутате. Юнашки си го отпери говедото мръсно и тва е

  • Отговори (0) (1)
    7. добавен от: Анонимен 17 Май, 13:41

    Мартин КурРозов...........

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (180)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (122)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (42)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete