Петък, 19 Април 2024, 00:23

Напредва проектът за изграждането на връзка между бул. „Царица Йоанна“ и Индустриална зона Божурище

23 Януари 2021, 08:15
(0) (0)
Божурище - Новини
Прочетена: 1026 0


Изключително важният проект за изграждане на връзка към индустриалната зона, който ще облекчи трафика през "Толева махала" и ще е от голяма полза както за бизнеса, така и за жителите на Божурище, търпи съществено развитие. 
- Одобрен и остойностен е проект, който свързва бул. „Царица Йоанна“ с Индустриална Зона и Индустриална Зона с главен път Е-80.
- Осигурено е финансиране от над 80 млн. лв. 
- Подготвено е тристранно споразумение между министерство на икономиката, АПИ и Столична община за изграждане на пътната връзка. Подписано е от страна на АПИ и Министерство на икономиката и е входирано в Столична община за подпис.
Изграждането на трасето ще се извърши от АПИ и Столична община. По-голямата част, от ул. „Банско шосе“ до Индустриална Зона и до главен път Е-80 ще се изпълни от АПИ, а частта от бул. „Царица Йоанна“ до ул. „Банско шосе“ от Столична община. Очаква се на предстоящо заседание на Столичен Общински Съвет да бъде гласувано подписването на това споразумение. Проектът ще бъде обявен за „Проект от национално значение“, което ще облекчи отчуждителните процедури и ще се пристъпи към изграждане на трасето. 
Това съобщава Михаил Славчев в социалните мрежи, след проведена среща с министъра на икономиката Лъчезар Борисов и Антоанета Барес - изпълнителния директор на Индустриални зони.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete