Понеделник, 6 Май 2024, 15:54

Национална идентичност и патриотичното възпитание в глобализиращия се свят

24 Април 2014, 22:16
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 2027 3


НАЦИОНАЛНАТА ИДЕНТИЧНОСТ И ПАТРИОТИЧНОТО ВЪЗПИТАНИЕ В ГЛОБАЛИЗИРАЩИЯ СЕ СВЯТ. ПРОБЛЕМИ И РЕШЕНИЯ.

Това бе темата на Националната кръгла маса под патронажа на Вицепрезидента на Република България г-жа Маргарита Попова и
Председателя на Българската академия на науките Академик, професор Стефан Воденичаров, дтн, която се проведе на 22.Април 2014г. в Централния военен клуб.

Организатори на проявата бяха Обществения съвет по въпросите на отбраната и Асоциацията на сухопътните войски с подкрепата на БАН, Конфедерацията на Обществените Организации от Сигурността и Отбраната, Алианс Български Командоси и Списание ,,Сигурност,,.

Един от докладчиците бе о.р полк. инж. Васил Христов, зам. председател на Алианс Български Командоси, който говори по въпроса за военно-патриотичното възпитание на подрастващите в глобализиращия се свят.

Вицепрезидентът на Република България даде висока оценка на работата на Асоциацията на сухопътните войски, КООСО и Алианс Български Командоси по формиране националната идентичност и военно-патриотичното възпитание в условията на глобализация.

На 23 Април господин В. Христов бе поканен като автор да направи презентация на военно-патриотичната Програма,,Млад командос,, на Алианс Български Командоси, на Открито обществено обсъждане на тема: ,,Съвременната война и военните аспекти на националната
сигурност в работата на която взеха участие четири министри на отбраната, пет началници на Генералния щаб, генерали и офицери , водещи учени ,депутати, военни аташета и други.

Встъпително слово произнесе академик Георги Марков от Института за исторически изследвания при БАН.

ПРЕСЦЕНТЪР НА КООСО  


Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (217)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (64)
70% Complete