Понеделник, 6 Май 2024, 17:34

Най-малките голфъри от Правец получиха сертификати (снимки)

17 Септември 2012, 17:27
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 1680 0


На вчерашното откриване на Европейското първенство по голф в  Pravets Golf Club беше финалната изява за децата, които участваха безплатно в Младежката програма за развитие на деца и юноши до 18 -  годишна възраст. Сертификатите връчи бившият волейболен национал Любо Ганев. Спонсор на инициативата е Професионалната европейска голф асоциация. Тази програма е за деца от ОУ "Васил Левски", град Правец, и обучението се провеждаше два дни в седмицата.
Младежката програма стартира на 2 април и продължи до края на месец май. За този период идваха различни групи деца от училището, за да може всички да минат нивото на обучение. То се ръководи от Уилям Дау, сертифициран инструктор по голф и директор "Обучение" в Pravets Golf Club. Дау обяснява на всяко едно дете как да застане правилно и как да държи голф стика.
Екипите, които ползват подрастващите, са специално предвиден за деца, а за най-малките посетители има и пластмасови екипировки.
                                                                              
Пред "Балканец" инструкторът в Правец Голф клуб- Уилям Дау разказа повече за това как децата получават правото да се запознаят с този спорт и колко талантливи малчугани има на голф-игрището: „Решихме да поканим деца от местните училища, които да бъдат инструктирани в голфа. Освен това открихме и лятно училище за младежи. Всяко обучение завършва със сертификати. Прекрасно е да видим толкова много деца, които посещават нашия курс. Надяваме се и чрез тях този спорт да се установи и развие в България и с подкрепата на нашите спонсори и догодина тук в Правец да продължим обученията на младите" .

Дау сподели, че тази година в лятната  програма са се включили над 150 деца - "И през  учебната година ще се опитаме да привлечем още много деца. През лятото набирахме малчугани под 18 години, които може да не са само от местните училища, но и от други градове. Програмата е абсолютно безплатна за поканените деца! Продължителността е 8 седмици през лятото, а през учебната година правим по два часа седмично в продължение на 9 седмици. Учениците от ОУ "Васил Левски" град Правец посещаваха курса всеки понеделник и сряда от 16 до 17 часа".

Уилям Дау сподели още, че има много талантливи деца - "Основното е първо да накараме децата да заобичат голфа като спорт, след това нещата тръгват от само себе си“.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (217)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (64)
70% Complete